Antena 3 CNN Politică Băsescu s-a văzut în secret cu intelectualii la mare

Băsescu s-a văzut în secret cu intelectualii la mare

Băsescu s-a văzut în secret cu intelectualii la mare
14 Iun 2007   •   08:40

Întâlnire de taină între preşedintele Traian Băsescu şi mai mulţi intelectuali de susţinerea cărora se ştie că se bucură. Întâlnirea a avut loc la vila de protocol de la Neptun şi a fost confirmată într-un târziu, pentru ?Jurnalul Naţional?, de purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei şi, dintre participanţi, de Andrei Pleşu. Cum Andrei Pleşu este membru al GDS, iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o întÂlnire a preşedIntelui cu Grupul pentru Dialog Social. Dar GDS a remis imediat un comunicat negând participarea la o astfel de întrevedere.

Ziariştii de la ?Jurnalul Naţional? au aflat despre o întâlnire de taină a preşedintelui Traian Băsescu cu membri ai Grupului de Dialog Social, care ar fi avut loc la reşedinţa de la Neptun a şefului statului. Preşedintele Grupului pentru Dialog Social, Radu Filipescu şi un membru al conducerii organizaţiei, Andrei Oişteanu, neagă orice întrevedere cu şeful statului.

?Jurnalul Naţional? susţine că la reşedinţa de la Neptun a preşedintelui au fost primiţi Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Horia Roman Patapievici şi Cătălin Avramescu, acesta fiind desemnat de către şeful statului pentru Consiliul de Administraţie al TVR. Potrivit ?Jurnalului Naţional?, Avramescu ar fi fost una dintre persoanele consultate de către Traian Băsescu atunci cÂnd a decis să nu mai demisioneze în 5 minute.

Ziariştii se întreabă de ce Andrei Pleşu şi reprezentanţii preşedinţiei s-au străduit să ţină secretă această întâlnire. ?Oamenii preşedintelui s-au străduit însă până în ultima clipă să pună în scenă tot soiul de tertipuri pentru a-i feri pe participanţii la întâlnirea de la Neptun de ochii presei, într-un final trimiţând la înaintare un jeep al SPP, condus chiar de adjunctul SPP Gabriel Creţu, pentru ca BMW-urile care îi transportau pe participanţi să iasă printr-o poartă laterală?, titrează ?Jurnalul Naţional?.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a confirmat abia miercuri după amiază că această reuniune a avut loc şi a spus că preşedintele a vrut să se consulte cu invitaţii săi pe tema legii lustraţiei.

Aceasta nu este singurul dialog al preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii elitei intelectuale. El s-a dus la sediul GDS în timpul campaniei pentru referendum, acelaşi sediu al cărui contract de închiriere a fost anulat de către premierul Călin Popescu Tăriceanu. În urmă cu 5 luni, un grup de 50 de intelectuali, unii dintre ei membri ai GDS, a publicat un apel de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu. Printre ei, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Victor Rebengiuc, Mircea Cărtărescu.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close