Antena 3 CNN Politică Băsescu: UE şi NATO să pună la dispoziţia Ucrainei tehnică militară, pentru ca armata ucraineană să nu devină carne de tun

Băsescu: UE şi NATO să pună la dispoziţia Ucrainei tehnică militară, pentru ca armata ucraineană să nu devină carne de tun

Băsescu: UE şi NATO să pună la dispoziţia Ucrainei tehnică militară, pentru ca armata ucraineană să nu devină carne de tun
de M.T.    |    30 Aug 2014   •   12:43

Statele membre UE şi NATO trebuie să pună la dispoziţia Ucrainei tehnică militară, pentru ca aramata ucraineană să nu devină carne de tun, a spus preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei de declaraţii de presă susţinute pe Aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea spre Bruxelles.

„România va susţine ca statele membre UE şi NATO să pună la dispoziţia Ucrainei tehnică militară necesară pentru a nu face din armata ucraineană carne de tun, pentru a da şansa reechilibrării raportului de forţe”, a precizat Băsescu.

De asemenea, preşedintele a afirmat din nou că ţara noastră va susţine şi înăsprirea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse în domeniile financiar-bancar, energie şi tehnologie.

În acelaşi timp, Băsescu a afirmat că a aflat cu surprindere faptul că  România a transmis două nominalizări pentru funcţia de comisar european.

Traian Băsescu a fost întrebat despre a doua nominalizare făcută de Guvern pentru postul de comisar european, însă a refuzat să precizeze despre cine este vorba.

„Eu ştiu că sunt două nominalizări, dar nu ştiu care”, a răspuns preşedintele la întrebarea jurnaliştilor.

„Vreau să fiu foarte clar, nu intenţionez să creez vreo dispută, nu creez o dispută, este dreptul Guvernului să acţioneze aşa. Dar, spre surprinderea mea, am aflat că avem două nominalizări transmise la Bruxelles, suntem unul din puţinele state care au acceptat această rugăminte a preşedintelui Jean-Claude Juncker”, a menţionat Băsescu.


×
Subiecte în articol: Aeroportul Henri Coanda Ucraina Rusia
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close