Antena 3 CNN Politică Boc: Cer premierului Ponta adoptarea ordonanţei care permite autorităţilor să nu majoreze taxele

Boc: Cer premierului Ponta adoptarea ordonanţei care permite autorităţilor să nu majoreze taxele

Boc: Cer premierului Ponta adoptarea ordonanţei care permite autorităţilor să nu majoreze taxele
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Ian 2013   •   16:28

Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, i-a cerut duminică premierului Victor Ponta să emită o ordonanţă de urgenţă a Guvernului care să dea posibilitatea autorităţilor locale să nu majoreze taxele şi impozitele. În aşteptarea răspunsului, clujenii nu vor plăti nici un fel de taxe, scrie Mediafax.

Fostul premier a declarat duminică faptul că la nivelul municipiului Cluj-Napoca să nu fie plătite taxele şi impozitele locale între 7 - 11 ianuarie.

"Cer premierului Victor Ponta să adopte, de urgenţă, ordonanţa care dă posibilitatea autorităţilor locale să nu indexeze cu 16 la sută taxele şi impozitele locale şi cer Guvernului să respecte promisiunile făcute public pentru a nu induce în eroare populaţia. Până la reglementarea situaţiei, în perioada 7 - 11 ianuarie Primăria Cluj-Napoca nu va încasa impozitele pe clădiri şi terenuri, în condiţiile în care în 3 şi 4 ianuarie aproape cinci mii de clujeni au plătit taxele şi impozitele locale la nivelul anului trecut, şi eu nu îmi permit să văd că aceştia sunt nevoiţi să mai stea o dată la coadă."

De asemenea, în cazul în care nu se va primi un răspuns favorabil, Consiliul Local Cluj-Napoca va fi convocat pentru indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută.
Acesta a declarat că Guvernul Ponta a emis, în 27 decembrie 2012, HG nr. 1309 care indexează, obligatoriu, cu 16 la sută, toate taxele şi impozitele locale, hotărârea fiind publicată o zi mai târziu în Monitorul Oficial. La finalul şedinţei, vicepremierul Liviu Dragnea declara că, în 4 ianuarie 2013, Guvernul va modifica prin ordonanţă Codul Fiscal şi va introduce un articol care să dea posibilitatea autorităţilor locale să aplice sau nu indexarea.

"Premierul Victor Ponta arăta, în 12 decembrie, că autorităţile locale vor putea să actualize taxele şi impozitele locale cu rata inflaţiei şi că nu va fi vorba despre o obligativitate. Noi, la Cluj-Napoca, pe baza promisiunilor guvernaţilor că va apărea ordonanţa, am încasat în primele zile ale anului 2013 taxe locale la nivelul anului 2012. A trecut 4 ianuarie şi nimeni nu a mai suflat nicio vorbă, iar ordonanţa promisă nu a apărut", a conchis Emil Boc.


×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close