Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac: Nu se ştie de ce, faptul că s-a mers la referendum a devenit o faptă penală

Bogdan Chirieac: Nu se ştie de ce, faptul că s-a mers la referendum a devenit o faptă penală

Bogdan Chirieac: Nu se ştie de ce, faptul că s-a mers la referendum a devenit o faptă penală
11 Mar 2015   •   21:11

Şeful SRI, Eduard Hellvig, ar putea fi chemat la audieri în dosarul Referendumului, potrivit unor surse. Premierul Victor Ponta care a fost şi el la Curtea Supremă pentru a da explicatii în acest dosar le-a spus judecătorilor că Hellvig a fost unul dintre coordonatorii campaniei pentru referendum, însă numele lui nu a apărut în mesajele către electorat. Asta deşi procurorii spun că Hellvig ar fi direct implicat în difuzarea lor.

Şeful SRI Eduard Hellvig, alături de Liviu Dragnea, au fost coordonatorii campaniei USL în timpul referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Premierul Victor Ponta le-a explicat magistraţilor de la Curtea Supremă însă că şeful SRI era pe vremea aceea ministru în Guvern, iar decizia la nivelul USL a fost ca liderii politici care au şi funcţii adminstrative să nu se implice public în organizarea campaniei. 

În instanţă, premierul a fost întrebat de judecători şi despre mesajele pe care le-a trimis echipa de campanie alegătorilor.

Victor Ponta a dat explicaţii în faţa magistraţilor şi despre modul de funcţionare al programului de numărare paralelă a voturilor.

Premierul a mai explicat că aceeaşi strategie din ziua referendumului a fost aplicată pentru toate campaniile electorale şi pentru toate tipurile de scrutin.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close