Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: Vreau să reclădim USL şi e posibil să candidez la prezidenţiale. Sunt convins că îl voi învinge pe Crin Antonescu

Călin Popescu Tăriceanu: Vreau să reclădim USL şi e posibil să candidez la prezidenţiale. Sunt convins că îl voi învinge pe Crin Antonescu

Călin Popescu Tăriceanu: Vreau să reclădim USL şi e posibil să candidez la prezidenţiale. Sunt convins că îl voi învinge pe Crin Antonescu
26 Feb 2014   •   22:11
Fostul prim-ministru şi preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri seară, la Sinteza Zilei, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

ASCULTAŢI ÎN DIRECT DECLARAŢIILE

Acestea sunt principalele declaraţii ale lui Călin Popescu Tăriceanu:

Despre demisie:

- Este una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat în viaţa mea. Mi-am petrecut toată cariera politică în PNL. Am avut onoarea deosebită să conduc acest partid şi să fiu premier PNL.

- Mi-am dat demisia din mai multe motive. Primul motiv, cel de ordin moral: avem cu toţii o minimă responsabilitate faţă de cei care ne votează. (...) Responsabilitatea implică o anumită atitudine. Nu te poti deroba de la aceasată atitudine cu uşurinţă.

- M-aş gândi de 100 de ori înainte de a declanşa o astfel de criză politică

- Sunt şi alte lucruri care s-au adăugat. Am avut o execuţie lapidară a unui coleg, a senatorului Ilieşiu, care are dreptul la părerea lui.

- Observ că în PNL, din ce în ce mai mult, chestiunile care au valoare simbolică consistentă sunt privite cu dezinteres.

- PNL a fost casa mea politică, dar am văzut o deteriorare a comportamentului şi a modului de relaţionare

- Consider că în viaţa politică putem să avem diferenţe de păreri, dar lupta trebuie să se menţină într-un cadru civilizat. Cred că această decizie pe care Crin Antonescu a promovat-o cu insistenţă nu ţine cont de interesele PNL, ci de interesele lui personale.

- Despre Victor Ponta: M-a surprins cât de repede a evoluat şi cât de bine s-a descurcat în funcţia de premier într-o perioadă grea.

- Cred că Victor Ponta ar putea sa facă şi mai mult, şi mai bine, într-o echipă în care fiecare îşi va înţelege rolul pe deplin, ţinând cont de interesul naţional.


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close