Antena 3 CNN Politică Cauzele eşecului PSD la prezidenţiale. Liviu Dragnea: Am lăsat să se sedimenteze ideea că suntem comunişti. Ceea ce e total fals

Cauzele eşecului PSD la prezidenţiale. Liviu Dragnea: Am lăsat să se sedimenteze ideea că suntem comunişti. Ceea ce e total fals

Cauzele eşecului PSD la prezidenţiale. Liviu Dragnea: Am lăsat să se sedimenteze ideea că suntem comunişti. Ceea ce e total fals
23 Noi 2014   •   20:37

Vicepremierul Liviu Dragnea a enumerat, în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, câteva dintre cauzele care au dus la eşecul PSD la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie.

"A fost un pachet de stimuli emoţionali, care a generat o categorie importantă a populaţiei să vină la vot şi să voteze contra PSD", a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a arătat că, în urma discuţiilor avute cu preşedinţii de organizaţii şi cu primarii din ţară, s-a ajuns la concluzia că pierderea alegerilor a fost cauzată de lipsa de comunicare a partidului cu electoratul, în special cu cel tânăr.

"Sunt cauze mai vechi, sunt întrebări care au fost rostite de societate de-a lungul timpului la care nu am dat răspuns, din greşeală sau din aroganţă, sau superficialitate, am avut ezitări în partid de-a lungul anilor", a spus Dragnea.

"O temă importantă pe care noi nu am tratat-o cu seriozitate şi cu echilibru a fost: Suntem noi sau nu continuatorii comunismului? Pentru că ceea ce m-a mâhnit cel mai mult pe mine a fost acuzaţia de comunişti. Eu nu am fost membru de partid, Victor Ponta nu a fost membru PCR. Şi cu toate astea, noi am lăsat să se sedimenteze ideea că noi suntem comunişti. Ceea ce e total fals. Numai că nu e suficient să nu fii, este important să şi demonstrezi. A fost o categorie importantă de tineri care au venit să voteze împotriva noastră", a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a anunţat însă că eşecul PSD la alegeri va duce la o reconstrucţie doctrinară, organizaţională şi de comunicare a partidului.

×
Subiecte în articol: PSD Liviu Dragnea Punctul de întâlnire
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close