Antena 3 CNN Politică Ce părere are Ion Iliescu despre alianţa USL-UDMR

Ce părere are Ion Iliescu despre alianţa USL-UDMR

Ce părere are Ion Iliescu despre alianţa USL-UDMR
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Dec 2012   •   12:33

Ion Iliescu a făcut o serie de comentarii referitoare la alianţa USL-UDMR. Preşedintele de onoare al PSD a spus că nu ştie cum se va numi "treaba asta", dar că este un lucru realist să existe un dialog cu reprezentanţii minorităţii maghiare.

"Nu ştiu cum anume se va numi treaba aceasta, dar UDMR reprezintă un sector important al cetăţenilor României, al cetăţenilor de naţionalitate maghiară şi au fost de-a lungul vremii, în ciuda diverselor poziţii diferite, pe diferite teme, un factor de echilibru. Aşa că e un lucru realist ca să existe un dialog cu reprezentanţii minorităţii maghiare", a spus Iliescu, citat de Mediafax.

Întrebat care este raţiunea formării unei astfel de alianţe USL-UDMR, în condiţiile în care USL va deţine două treimi din mandatele viitorului Legislativ, Iliescu a declarat: "Dincolo de acest lucru, este importanţa unui dialog activ cu reprezentanţii populaţiei maghiare, care are importanţa ei în structura populaţiei ţării".

Victor Ponta a precizat duminică seară că a discutat cu preşedintele UDMR şi că, de luni, vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

ALEGERI PARLAMENTARE. Votarea s-a încheiat peste tot în lume. "Băsescu va chema marţi sau miercuri partidele la consultări"










×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close