Antena 3 CNN Politică Ce s-ar întâmpla cu PSD-ul dacă mâine ar fi introdus votul prin corespondenţă. Previziunile făcute de PNL

Ce s-ar întâmpla cu PSD-ul dacă mâine ar fi introdus votul prin corespondenţă. Previziunile făcute de PNL

Ce s-ar întâmpla cu PSD-ul dacă mâine ar fi introdus votul prin corespondenţă. Previziunile făcute de PNL
de O.P.    |    22 Ian 2015   •   06:50

Dacă mâine ar fi introdus votul prin corespondeţă, PSD ar pierde 10 procente. Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a explicat pentru ştiripesurse.ro, care sunt solicitările Diasporei în dialogul cu PNL şi a făcut previziunile procentelor pierdute de PSD în cazul în care votul prin corespondenţă ar fi posibil la următoarele alegeri.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi este de părere că introducerea votului prin corespondenţă în viitorul Cod electoral i-ar dezavantaja pe candidaţii Partidului Social Democrat, formaţiune care nu e văzută cu ochi buni de românii de peste graniţe.

"Votul prin corespondenţă pentru Diaspora va putea balansa circa 10% din numărul total de voturi. Peste un milion, să spunem. Şi PSD nu poate reacţiona: în Diaspora vorbim despre un vot structural anti-PSD, nu e nimic negociabil în el, e o antipatie adâncă şi care va dura decenii. Chiar şi reformele oneste nu vor da rezultate decât peste 10 ani. PSD va deveni un partid de 30% graţie votului prin corespondenţă", a spus deputatul Ovidiu Raeţchi.

SURSA: stiripesurse.ro

Parlamentarul a adăugat că sînt două variante pentru noul proiect de lege: vot prin corespondenţă şi vot electronic, ambele cerute de românii din Diaspora, pentru a nu se mai ajunge la situaţia de la alegerile din noiembrie, cînd mii de români din străinătate nu au mai apucat să voteze.

"Din perspectiva reformei electorale, Diaspora cere două lucruri. În primul rând, cere vot prin corespondenţă sau vot electronic. Prima variantă e probabil cea mai adecvată - votul electronic ar genera nişte speculaţii nesfâşite despre securitatea votului, posibile atacuri şi vulnerabilităţi, elemente de programare. În al doilea rând, Diaspora vrea reprezentare în Parlament."
OVIDIU RAEŢCHI, deputat PNL
SURSA: stiripesurse.ro

Deputatul Ovidiu Raeţchi susţine că asta ar însemna menţinerea actualelor colegii de Diaspora la nivelul zonelor cu comunităţi mai mici şi împărţirea Europei în cel puţin două colegii.

×
Subiecte în articol: diaspora
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close