Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: Echipa Elenei Udrea îl dezinformează pe preşedintele Traian Băsescu, spre deosebire de "FSN-işti"

Cezar Preda: Echipa Elenei Udrea îl dezinformează pe preşedintele Traian Băsescu, spre deosebire de "FSN-işti"

Cezar Preda: Echipa Elenei Udrea îl dezinformează pe preşedintele Traian Băsescu, spre deosebire de "FSN-işti"
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   16:44

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminicã, cã de ceva timp echipa Elenei Udrea îl dezinformeazã şi îl instigã pe preşedintele Traian Bãsescu, spre deosebire de "FSN-iştii din PDL", care nu i-au prezentat niciodatã şefului statului minciuni, conform Mediafax.
   
Cezar Preda a arãtat cã sâmbãtã în PDL "au decis armele", iar de acum începe "construcþia".
   
"Cine nu se recunoaşte învins şi nu ştie sã piardã va continua cel mai urât lucru posibil în viaþa unui partid, adicã sã-şi acuze colegii, prietenii cã a pierdut pentru cã ei au fraudat. Nu cred cã aceşti oameni din echipa moþiunii doamnei Udrea şi-au dorit vreodatã un partid pentru oameni, eu cred cã aceşti oameni şi-au dorit un partid pentru ei", a precizat Cezar Preda.
   
El crede cã nu este o suprizã faptul cã la aceastã poziþie s-a raliat şi preşedintele Traian Bãsescu.
   
"Nu este o surprizã cã la aceastã poziþie s-a ralitat şi preşedintele Traian Bãsescu. FSN-iştii din PDL, colegi de mulþi ani cu domnia sa, nu i-au prezentat niciodatã minciuni sau fapte probabile. De ceva timp aceşti oameni, din echipa moþiunii doamnei Udrea, care vor un nou PDL, îl dezinformeazã şi-l instigã. Este problema domniei sale dacã acceptã aceastã stare de fapt", a precizat Cezar Preda.
   
Liderul PDL a arãtat cã el garanteazã "cu onoarea sa" faptul cã alegerile la Convenþia PDL au fost corecte, menþionând cã organizaþia PDL Buzãu, pe care o conduce, a votat "aşa cum i-a dictat conştiinþa".
   
"Eu nu i-am dus nici la hoteluri, nu i-am dus nici la restaurant, eu nici nu i-am sunat şi nici nu le-am spus cã aşa vrea Traian Bãsescu, cã asta e viziunea lui Traian Bãsescu", a precizat Cezar Preda.
   
El crede cã preşedintele Traian Bãsescu "a fãcut o confuzie impardonabilã" sâmbãtã searã "într-o ieşire emoþionalã". "Asearã, într-o ieşire emoþionalã, preşedintele Traian Bãsescu a fãcut o confuzie impardonabilã spunând cã noi, PDL-ul, am deviat de la parcursul democrat când ne-am simþit liberi şi n-am mai avut o conducere autoritarã. E greu de înþeles acest sens, dar probabil cã alþii înþeleg", a mai spus Cezar Preda.
   
Preşedintele Traian Bãsescu a spus, sâmbãtã searã, într-un mesaj video pe Facebook, cã a vãzut rezultatul Convenþiei PDL şi cã "modul cum nu au înþeles sã fie democraþi" îl face sã spunã acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
   
"Am vãzut rezultatul Convenþiei PDL, cred cã am fost cinstit cu acest partid. I-am spus cã dupã aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înþeles sã fie democraþi mã face sã spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astãzi ne-am despãrþit. Ei nu mai sunt o piatrã de moarã pentru mine, eu nu mai sunt o piatrã de moarã pentru ei. Mã voi dedica construcþiei unei alte soluþii de dreapta, cu oameni cinstiþi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptã dreptul democratic al contestaþiei şi vreau sã ştiþi cã nu voi face nimic pentru a aduce alãturi de mine vreo bucãþicã din PDL", a declarat Traian Bãsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alãturi de preşedintele nostru", sâmbãtã searã.
   
Preşedintele mai spune cã PDL "a demonstrat cã a putut fi pe o direcþie democraticã atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar".
   
"Imediat ce au simþit cã pot singuri aripa fesenistã a partidului a rãbufnit, iar Convenþia de astãzi este proba cã 50% din partid este încã ancorat în nãravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despãrþit definitiv. Luaþi-vã drumul vostru, iar eu îl am pe al meu", a mai spus Bãsescu, fãcând şi un gest cu mâna.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea cezar preda presedinte problema
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close