Antena 3 CNN Politică Cine se află în spatele firmelor acuzate că ar fi prejudiciat statul cu 30 de MILIOANE de euro

Cine se află în spatele firmelor acuzate că ar fi prejudiciat statul cu 30 de MILIOANE de euro

Cine se află în spatele firmelor acuzate că ar fi prejudiciat statul cu 30 de MILIOANE de euro
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Feb 2015   •   12:23
Patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu, este cunoscut drept un apropiat al PDL. Urdareanu a facut parte din delegatia oamenilor de afaceri care l-au insotit pe presedintele Traian Basescu intr-o vizita efectuata in China
 
Mai mult, patronul de la UTI a fost partener de afaceri cu Anca Simona Medar, nimeni alta decat sotia lui Sergiu Medar, fost consilier prezidential si sef al Comunitatii Nationale de Informatii. Sergiu Medar si Tiberiu Urdareanu au fost de altfel colegi la MApN inca dinainte de 1989. 
 
In anul 2005, Anca Simona Medar, detinea 25% din actiunile firmei "Sorral International", unde era director general si administrator. Restul procentelor din aceasta firma, membra a grupului UTI, erau detinute de sotia lui Urdareanu, Lucia, si UTI Group. 
 
De asemenea, sotia consilierului prezidential Medar a ocupat functia de administrator la societatea "Tehnonuclear" SA, detinuta de firmele "Sorral" si "Infcon", din divizia UTI. 
 
In 2007, Adriean Videanu, care era la acea vreme primarul Bucurestiului, a cheltuit 12,5 milioane de euro pe un sistem unic de taxare pentru transportul in comun. 
 
Licitatia pentru sistemul unic de taxare de la RATB si Metrorex a fost castigata de un consortiu de firme din care facea parte UTI Retail Solutions Romania, a omului de afaceri Tiberiu Urdarean, potrivit ziarului Gandul. 
 
Tot UTI a câştigat şi licitatia pentru managemenrul traficului în Bucureşti, contract semnat de Videanu, cu valoare de 18,5 milioane de euro. 
 
In 2008, Videanu i-a cedat lui Urdareanu si contractul privind realizarea retelei de fibra optica Netcity, proiect in valoare de 202 milioane euro. 
 
O altă firmă percheziţionată de poliţişti este Erbaşu S.A. este cea care i-a construit Elenei Udrea complexul turistic de la Băile Boghiş. Relatia speciala dintre patronul de la Erbasu SA si Elena Udrea s-a concretizat in numarul mare de contracte de asfaltare obtinute de SC Erbasu SA in sectoarele 6 si 3 din Bucuresti, in perioada 2009-2012, cand primari erau pedelistii Cristian Poteras si Liviu Negoita.
 
Mai mult, firma SC Erbasu SA a executat lucrari in judetul Salaj, fieful lui Udrea. Este vorba de renovarea si modernizarea Salii Sporturilor si a Cercului Militar din Zalau, lucrari contractate in 2011-2012 prin intermediul Ministerului Dezvoltarii, condus pe atunci de Elena Udrea.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close