Antena 3 CNN Politică Codurile fiscale vor fi trimise la Parlament. Victor Ponta: Nu pretindem că această formă este una perfectă. Pot apărea îmbunătăţiri

Codurile fiscale vor fi trimise la Parlament. Victor Ponta: Nu pretindem că această formă este una perfectă. Pot apărea îmbunătăţiri

Codurile fiscale vor fi trimise la Parlament. Victor Ponta: Nu pretindem că această formă este una perfectă. Pot apărea îmbunătăţiri
de S.T.    |    27 Mar 2015   •   15:47

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că proiectul noului Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală au absolut toate avizele cerute de lege, dar Guvernul nu pretinde că forma în care sunt acum acestea este una perfectă.

"De astăzi, cele două proiecte au toate avizele şi punctele de vedere ale tutoror instituţiilor. Proiectele au o formă finală din punctul de vedere al Guvernului", a spus premierul.

"Nu pretindem (Guvernul-n.red.) că această formă este forma perfectă. S-a lucrat extrem de mult(...). Pot apărea îmbunătăţiri şi amendamente. Nu ne vom opune", a mai spus Victor Ponta.

Vă amintim că proiectul noului Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală au fost aprobate, miercuri, de Guvern. Ele vor fi introduse, la începutul săptămânii viitoare, pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Premierul a precizat că proiectul Codului Fiscal este cel mai important proiect guvernamental pentru prima parte a anului.

"Sper ca în urma dezbaterilor să avem codurile aprobate până în 30 iunie, urmând să intre în vigoare în 1 ianuarie", a mai spus Ponta.

Iată cele mai importante declaraţii ale premierului:

-Imediat după ce finalizăm dezbaterea şi adoptarea codurilor, în partea a doua a anului cel mai important proiect este noua lege a salarizării.

-Ministerul de Finanţe a pus la dispoziţie execuţia bugetului pe ianuarie şi februarie.

-Avem o creştere de venituri de peste 3 miliarde lei. În principal e meritul ANAF şi sper că aplice mai departe această politică, dar fără excese.

-Cer tuturor angajaţilor ANAF să-şi facă datoria cu duritate, dar fără excese.

Citeşte şi:

Ministrul Muncii: Prin noul Cod fiscal se vor putea crea 500.000 de locuri de muncă în cinci ani

Care sunt principale schimbări propuse de noul Cod Fiscal


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close