Antena 3 CNN Politică Colaborare la nivel înalt: PSD va fuziona cu UNPR

Colaborare la nivel înalt: PSD va fuziona cu UNPR

Colaborare la nivel înalt: PSD va fuziona cu UNPR
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    11 Dec 2012   •   11:42

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi dimineaţă, în debutul primei şedinţe a BPN al PSD de după alegerile parlamentare, că Partidul Social Democrat va fuziona cu UNPR.

Despre o posibilă fuziune PSD-UNPR, Ponta declara la începutul toamnei că "se va discuta".

"PSD, în luna februarie, martie, va avea un congres, în care sunt convins că vom pune clar bazele noastre politice pentru anii următori", afirma co-preşedintele USL.

"Grupul PSD, care include şi parlamentarii UNPR - noi de altfel vom şi fuziona, cele două partide - deci grupul social-democrat are 221 de parlamentari. Sunt foarte mândru pentru că este cel mai bun rezultat obţinut de PSD", a spus Ponta, luni după-amiază, la un post de televiziune.

Tot aseară, premierul a menţionat că Partidul Conservator îşi va constitui un grup separat, cu 21 de mandate, iar UDMR va miza pe 27 de partamentari.


"În primul Comitet Executiv vă voi propune, în urma negocierilor pe care le finalizăm în aceste zile, fuziunea cu UNPR. Vom avea un singur grup parlamentar. Vreau să existe, aşa cum a fost în toate vremurile bune, partidul de centru-stânga al României e PSD, iar ideea de unitate cred că merită şi preţurile pe care o să le plătim aşa, mai cu inima îndoită, dar trebuie să gândim pentru viitor", a spus Ponta, marţi dimineaţă, în prima şedinţă a BPN al PSD de după alegeri.

Citeşte şi:
Ce se va întâmpla după anunţarea rezultatelor finale. Singura necunoscută a alegerilor, în mâna lui Traian Băsescu

×
Subiecte în articol: Victor Ponta fuziune
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close