Antena 3 CNN Politică Constantin: Rezultatul alegerilor din toamnă este previzibil. Victor Ponta va fi preşedintele României

Constantin: Rezultatul alegerilor din toamnă este previzibil. Victor Ponta va fi preşedintele României

Constantin: Rezultatul alegerilor din toamnă este previzibil. Victor Ponta va fi preşedintele României
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Aug 2014   •   17:42

Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, consideră că rezultatul alegerilor prezidențiale din toamnă este unul previzibil și în favoarea candidatului PSD, premierul Victor Ponta.

Constantin afirmă, într-o postare pe blogul personal, că "dincolo de rezultatul previzibil și absolut natural al alegerilor din această toamnă - Victor Ponta va fi președintele României - rămâne de văzut dacă, mai devreme sau mai târziu, ceea ce se cheamă azi 'dreapta' va reuși să propună un proiect serios și credibil, rupt de trecut, sau se va topi în neputință".

"Recenta avalanșă a candidaților care se pretind 'de dreapta' dovedește criza acută pe care o traversează această zonă a scenei politice care, după dominația din ultimii ani, riscă să devină tot mai puțin relevantă. Erodate de greșeli politice grave, majoritatea 'forțelor de dreapta' se descompun, pe zi ce trece, în zeci de particule fără importanță. Adică se fac praf", spune liderul conservator, potrivit articolului postat joi.
Constantin afirmă că Alianța PNL-PDL nu poate salva "dreapta", atât liberalii cât și democrat-liberalii pierzându-și, în opinia conservatorului, o bună parte din electorat ca urmare a fuziunii și a faptului că liderul PNL Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale, este "un candidat sublim, dar absent cu desăvârșire".

"Evaluată obiectiv, această 'fuziune' (Alianța ACL — n.r.) este un paradox matematic. Pentru prima dată în istorie 1 plus 1 fac (aproape) zero. Iar zero candidează. PNL și-a distrus bazinul electoral, pierzând dintr-o lovitură electoratul ostil lui Traian Băsescu, electoratul ostil baronilor PDL, precum și electoratul liberal conservator — care n-a uitat că PD a fost ani buni membru al Internaționalei Socialiste. De partea cealaltă, PDL a pierdut atât electoratul lui Traian Băsescu, cât și curentul civic 'reformist', destul de activ în marile orașe și pe internet. Iar lovitura decisivă pe care și-au aplicat-o cele două partide este chiar Klaus Johannis, un candidat sublim, dar absent cu desăvârșire", scrie Daniel Constantin.

El adaugă că pentru Klaus Iohannis campania prezidențială este, "cel mult, o oportunitate turistică — mai cunoaște țara! — dar, sigur, nu una politică - România e o pălărie prea mare pentru domnia sa, cred că a început deja să-și dea seama".

Referitor la candidatura liderului PMP, Elenei Udrea, în alegerile prezidențiale, Daniel Constantin este de părere că susținerea de care aceasta se bucură din partea președintelui Traian Băsescu nu surprinde.

"Candidatura Elenei Udrea la președinție, susținută deschis de președintele Băsescu, nu mai era un secret pentru nimeni. Poate doar pentru Cristian Diaconescu, dar pentru domnia sa, o spun cu regret, realitatea pare să aibă multe alte secrete", a mai spus Daniel Constantin.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close