Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloş, acuzat că a ajuns comisar european după ce i-a oferit pe tavă lui Băsescu pe cei din Dosarul ICA. Iată scrisoarea lui Sorin Pantiş

Dacian Cioloş, acuzat că a ajuns comisar european după ce i-a oferit pe tavă lui Băsescu pe cei din Dosarul ICA. Iată scrisoarea lui Sorin Pantiş

Dacian Cioloş, acuzat că a ajuns comisar european după ce i-a oferit pe tavă lui Băsescu pe cei din Dosarul ICA. Iată scrisoarea lui Sorin Pantiş
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Sep 2014   •   17:19
Dacian Cioloş este acuzat că a ajuns comisar european pentru că i-a oferit pe tavă preşedintelui Traian Băsescu pe cei din Dosarul ICA. Acuzaţia vine de la fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, într-o scrisoare deschisă. 
 
Din închisoare, Sorin Pantiş anunţă că până acum a tăcut în legătură cu abuzurile grsosolane comise de Cioloş pentru a nu ştirbi prestigiul României, dar de acum înainte va face publice informaţiile despre faptele de corupţie ale acestuia.
 
Sorin Pantiş aminteşte în scrisoarea sa de legăturile strânse dintre Dacian Cioloş şi Traian Băsescu. Cariera lui Cioloş a fost propulsată de preşedinte, care l-a şi susţinut până anul acesta la funcţia de Comisar European pentru Agricultură. 
 
"Aţi primit în 2009 de la Traian Bşsescu funcţia de Comisar European ca recompensă pentru condamnarea a 12 oameni nevinovaţi. Aţi comis fapte nelegale, abuzuri grosolane pentru a face pe plac unui grup pentru care libertatea individualş şi demnitatea nu există", se arată în scrisoare deschisă către Dacian Cioloş.
 
Sorin Pantiş îl acuză pe Dacian Cioloş că în calitate de ministru al Agriculturii a decis în mod ilegal constituirea ca parte civilă a ministerului în dosarul ICA. 
 
"În Dosarul ICA v-aţi constituit, ca ministru al Ministerului Agriculturii, în mod nelegal parte civilă. Aţi invocat un prejudiciu bazat pe un fals intelectual grosolan, v-aţi transformat într-un călău al unor oameni nevinovaţi", mai spune Pantiş.
 
Decizia lui Cioloş a dat pretextul procurorilor DNA să susţină că Ministerul Agriculturii a fost prejudiciat, deşi banii din privatizarea ICA nu au ajuns la această instituţie, ci la Ministerul Finanţelor. Ulterior, Cioloş a evitat să răspundă întrebărilor pe această temă. 
 
Sorin Pantiş anunţă din închisoare că, dacă până acum a tăcut în legătură cu fostul comisar european Dacian Cioloş, pentru a nu ştirbi prestigiul României, de acum înainte va face publice informaţiile despre faptele de corupţie ale acestuia.
 
"Trebuie să ştiţi două lucruri esenţiale. 

1. Parlamentul European cunoaşte faptele dumneavoastră şi va constata că sunteţi profund corupt.

 2. Traian Băsescu ştia că nu aveţi nicio şansă pentru un nou mandat de Comisar European iar "maurul şi-a făcut datoria, maurul trebuie să plece". Şi presa internaţională va primi dovada fărădelegilor comise de dumneavoastră.
Sunteţi prima piesă din dominoul crimei juridice, care va cădea.
O meritaţi! Uitaţi-vă în oglindă! Câtă mizerie!".
 
O altă acuzaţie împotriva lui Dacian Cioloş este făcută de Cătălin Sandu, fostul director juridic al ADS. Acesta a cerut Parchetului General să i se comunice stadiul plângerii în care Cioloş este acuzat de abuz în serviciu după ce s-a constituit parte vătămată, fără a avea acest drept, în dosarul Telepatia.
 
Cătălin Sandu susţine că în cazul în care se va încerca muşamalizarea dosarului Cioloş, va ataca soluţia dată de procurori la Tribunalul Bucureşti. 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close