Antena 3 CNN Politică Dan Şova: Procurorii care instrumentează cazul Mircea Băsescu ar trebui să îl cheme la audieri pe Traian Băsescu

Dan Şova: Procurorii care instrumentează cazul Mircea Băsescu ar trebui să îl cheme la audieri pe Traian Băsescu

Dan Şova: Procurorii care instrumentează cazul Mircea Băsescu ar trebui să îl cheme la audieri pe Traian Băsescu
07 Iul 2014   •   21:09

În cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu", împreună cu invitaţii Dan Şova, vicepreşedinte PSD, Corneliu Dobriţoiu, senator şi Dan Constantin, redactor şef Jurnalul Naţional au discutat despre schema prin care sistemul lui Băsescu Traian a făcut în aşa fel încât să nu se mai vorbească despre scandalul în care e implicat fratele lui.

Veţi vedea cât de importante sunt unele instituţii, fără de care această operaţiune nu ar fi putut avea loc iar în felul ăsta înţelegem mai bine cum  funcţionează statul de drept reformat sau întărit!

"În acest moment avem un caz de corupţie clară cu probe care nu mai pot fi contestate, care vor fi admise cauzei şi se vor judeca în temeiul lor", a declarat Dan Şova.

"Este evident că preşedintele nu are imunitate şi este evident că acest lucru se va lămuri după data de 22 decembrie (...) În privinţa imunităţii lui s-au pronunţat instanţe care nu aveau competenţă materială, dar s-au pronunţat prin documente care nu puteau fi contestate, în sensul că nu exista cale de atac procedural împotriva lor. Iar acum a venit Curtea Constituţională şi a spus că nu are imunitate"

"O spun ca avocat. În mod normal, procedural, procurorii care instrumentează cazul Mircea Băsescu ar trebui să îl cheme la audieri pe Traian Băsescu. Nici dacă are imunitate nu i-o încalcă", a mai adăugat fostul ministru al marilor proiecte, Dan Şova.


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close