Antena 3 CNN Politică Daniel Constantin: UDMR trebuie să se delimiteze de acţiunile de favorizare a infractorilor ale PDL

Daniel Constantin: UDMR trebuie să se delimiteze de acţiunile de favorizare a infractorilor ale PDL

Daniel Constantin: UDMR trebuie să se delimiteze de acţiunile de favorizare a infractorilor ale PDL
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Feb 2011   •   13:08

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a anunţat, miercuri, în cadrul unei declaraţii de presă susţinută la Ploieşti că PC va solicita, printr-o scrisoare către UDMR, explicaţii publice cu privire la votul din Parlament care a respins cererea de reţinere şi arestare a deputatului PDL, Dan Păsat.

Potrivit liderului conservator, aceste explicaţii au menirea de a clarifica intenţiile UDMR în ceea ce priveşte actul de justiţie şi procesul de combatere a corupţiei şi să se delimiteze public de acţiunile de protejare a infractorilor pe care le practică PDL. "UDMR-ul are datoria să spună public dacă a votat pro sau contra arestării domnului Păsat".

Cererea de reţinere şi arestare a deputatului PDL, Dan Păsat, nu a trecut de plenul Camerei Deputaţilor. Cererea nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru a fi aprobată. În favoarea cererii de arestare au votat 116 deputaţi, iar 34 au votat împotrivă. Pentru aprobarea arestării erau necesare 147 de voturi.

Daniel Constantin a comentat şi declaraţiile preşedintelui de la postul public de televiziune, când a acuzat anumiţi medici că încearcă să influenţeze Justiţia, considerând nedemn pentru un şef de stat să acuze medicii de asemenea acţiuni.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close