Antena 3 CNN Politică Darius Vâlcov a depus jurământul ca ministru al Bugetului. Băsescu: Să fiţi un ministru al Bugetului al României, nu al intereselor electorale

Darius Vâlcov a depus jurământul ca ministru al Bugetului. Băsescu: Să fiţi un ministru al Bugetului al României, nu al intereselor electorale

Darius Vâlcov a depus jurământul ca ministru al Bugetului. Băsescu: Să fiţi un ministru al Bugetului al României, nu al intereselor electorale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Aug 2014   •   11:03
Update 11.03 - Darius Vâlcov a depus, joi, jurământul ca ministru delegat al Bugetului, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului i-a spus noului ministru al Bugetului că îi adresează rugămintea să fie "un ministru al Bugetului al României, şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale", preşedintele spunându-i acestuia că ştie că e un om hotărât.

"Mă adresez dumneavoastră cu rugămintea să fiţi un ministru al Bugetului al României, şi nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Vă cunosc de mult, ştiu că sunteţi un om hotărât şi sper să puneţi interesele României deasupra oricăror alte interese şi să vă subordonaţi activitatea legii", i-a spus Traian Băsescu lui Darius Vâlcov.
 
Şeful statului i-a mai spus noului ministru că, dacă va considera vreodată necesar să îl consulte, să o facă, pentru că în mod cert va avea ce afla de la el.

Totodată, preşedintele a avertizat, la ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, că, dacă România nu îşi va respecta angajamentele asumate prin Tratatul fiscal, aprobat de Parlament, "riscul de derapaj economic este major".
 
La ceremonie au participat prim-ministrul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost prezent la eveniment.


Iniţial, pentru acest post a fost propus deputatul Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj, dar preşedintele Traian Băsescu a respins propunerea PSD, pe motiv că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.
 
Conform Constituţiei, propunerea actuală nu mai putea fi refuzată de şeful statului. 

Postul de ministru delegat pentru Buget a fost deţinut până acum de Liviu Voinea, care urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.
 
Premierul Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că are timp de întâlniri formale cu Elena Udrea sau de petreceri cu colegii la Neptun, dar nu are timp să-i numească un ministru, respectiv pe Darius Vâlcov, pe care l-a propus pentru portofoliul Bugetului.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că săptămâna aceasta va emite decretul de numire în funcţia de ministru al Bugetului pentru Darius Vâlcov, precizând că este obligat de decizia Curţii Constituţionale şi nu are comentarii în cazul persoanei propuse.

Senatorul Vâlcov este de doi ani în PSD, deşi iniţial a fost membru marcant în PD, partid în care a stat timp de 12 ani. 

Darius Vâlcov este senator de Olt şi fost edil al oraşului Slatina. 
 
Vâlcov a mai fost preşedinte PDL Olt, până în 2012, când a demisionat din partid. 

Citiţi şi Darius Vâlcov: Dacă se va descoperi că am luat măcar 1 leu de la Bercea, îmi dau demisia
 
Numele senatorul apare în dosarul Bercea Mondial cu informaţia că ar fi luat bani de la interlop. Bercea a notat într-un carneţel când a dat bani, cui i-a dat şi sumele pe care le-a dat. Potrivit însemnărilor din acel carneţel, fostul primar al Slatinei, Darius Bogdan Vâlcov, ar fi primit 800 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close