Antena 3 CNN Politică Decizia USR care l-ar putea întoarce pe Nicuşor Dan în partid

Decizia USR care l-ar putea întoarce pe Nicuşor Dan în partid

Decizia USR care l-ar putea întoarce pe Nicuşor Dan în partid
de M.Z.    |    17 Iun 2017   •   23:35

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunţat, sâmbătă seara, că liderii Uniunii Salvaţi România, convocaţi în Comitetul Politic Naţional, au decis, după ”dezbateri contondente”, să susţină parteneriatul civil, precum şi libertatea de opinie a membrilor faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pe tema familiei.

Astăzi a avut loc Comitetul Politic Național al USR convocat ca urmare a decizie Biroului National de poziționare împotriva modificării art 48 din Constituție și a demisiei subsecvente a președintelui partidului Nicușor Dan.

Primul punct pe ordinea de zi a fost însă legat de pozitionarea USR față de moțiunea de cenzură a PSD. Comitetul Politic a validat decizia anterioară a BN de neparticipare la votul acestei moțiuni, un circ pe care Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu și Ponta trebuie să și-l asume singuri, integral și complet.

In continuare după dezbateri foarte consistente și contondente de peste 7 ore CPN a decis să asume la rândul său astăzi o decizie de susținere a parteneriatul civil. (Vot: 77 la 1, 7 abțineri) dar și una de păstrare a libertății de opinie a membrilor săi față de inițiativa de modificare a Constituției. ( Vot: 56 la 33, cu 4 abțineri).

Nicușor Dan a declarat că decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern programat în prima parte a lunii august pentru a se avea în vedere poziția membrilor partidului”, a scris Dan Barna, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan USR
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close