Antena 3 CNN Politică Deputatul Grigore Crăciunescu, urmărit penal pentru conflict de interese

Deputatul Grigore Crăciunescu, urmărit penal pentru conflict de interese

Deputatul Grigore Crăciunescu, urmărit penal pentru conflict de interese
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2013   •   09:29

Fostul primar al municipiului Paşcani, deputatul Grigore Crăciunescu este urmărit penal după ce procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au acuzat de conflict de interese.

Acesta este acuzat că în perioada 2008-2012, în calitate de primar al oraşului Paşcani, ar fi încheiat contracte cu societăţi comerciale în care fiul său era acţionar şi administrator.
   
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Grigore Crăciunescu pentru conflict de interese, a anunţat joi Ministerul Public, într-un comunicat de presă.
   
Din rezoluţia de începere a urmăririi penale procurorii au reţinut că, în calitate de primar al oraşului Paşcani, funcţie deţinută în perioada 2008-2012, Grigore Crăciunescu "a îndeplinit acte şi a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său".
   
"Astfel, învinuitul a perfectat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai multe contracte cu societăţi comerciale în care figurează ca acţionar principal şi/sau administrator fiul său", a precizat sursa citată.



×
Subiecte în articol: conflict de interese
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close