Antena 3 CNN Politică Deputatul UDMR Mate Andras Levente, trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul UDMR Mate Andras Levente, trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul UDMR Mate Andras Levente, trimis în judecată pentru conflict de interese
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    18 Sep 2013   •   17:06
Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis miercuri în judecată pentru conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că şi-a angajat ilegal soţia în biroul parlamentar, informează Agerpres.
 
Ancheta a fost demarată în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că şi-ar fi angajat ilegal soţia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj. 
 
Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 - sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar. 
 
În baza contractului de muncă încheiat, soţia deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei. 
 
Iniţial, procurorii pronunţaseră o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii luată de fostul prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar. 
 
Dosarul lui Mate Andras Levente se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 

×
Subiecte în articol: conflict de interese
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close