Antena 3 CNN Politică DIICOT a scăpat-o pe Elena Udrea de trei dosare

DIICOT a scăpat-o pe Elena Udrea de trei dosare

DIICOT a scăpat-o pe Elena Udrea de trei dosare
19 Feb 2015   •   13:16
În ultimii opt ani, Elena Udrea a fost scăpată de trei dosare. Deşi erau dosare în care protejata lui Traian Băsescu era actor principal, în toate a primit neinceperea urmaririi penale, dezvăluie jurnalistul Adina Anghelescu, într-un articol publicat în Jurnalul Naţional.
 
Primul dosar de care Elena Udrea a scăpat fără probleme a fost unul de defăimare. În 2007, fostul ministrul Radu Stroe a depus o plângere după ce Udrea l-a atacat telefonic în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, spunând că acesta i-ar fi cerut să-l ajute sa devina director al SRI, promiţându-i în schimb afaceri profitabile cu statul. DIICOT însă a soluţionat cazul cu neînceperea urmăririi penale. Motivul a fost că declaraţiile Elenei Udrea au fost făcute în sfera politicianistă şi nu există elemente care să pună în pericol siguranţa statului.  
 
La trei ani distanţă, Elena Udrea a primit un alt NUP, deşi dosarul conţinea acuzaţii grele precum subminarea economiei naţionale în cazul ALRO. Era vorba de o disjungere în care Benyatov Vadim era acuzat de iniţierea unui grup infracţional. DIICOT a concluzionat că nu sunt elemente care să ateste în vreun fel sprijinirea unor astfel de fapte de către Elena Udrea. 
 
A treia "spălare" a Elenei Udrea a fost făcută de DIICOT tot în 2010, într-un dosar de cercetare a unor infracţiuni de fals informatic la ministerul Turismului. Răspunsul procurorilor a fost tot de partea Elenei Udrea. DIICOT nu a considerat necesară ancheta, pe motiv că datele introduse în sistem fuseseră deja constatate ca fiind legale. Elena Udrea a rămas atfel neatinsă de justiţie până la finele mandatului lui Traian Băsescu.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close