Antena 3 CNN Politică Dragnea cere bani pentru primării. Ministrul solicită Guvernului 33 de milioane de euro pentru edili

Dragnea cere bani pentru primării. Ministrul solicită Guvernului 33 de milioane de euro pentru edili

Dragnea cere bani pentru primării. Ministrul solicită Guvernului 33 de milioane de euro pentru edili
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Dec 2013   •   08:55

Liviu Dragnea vrea să ceară Guvernului peste 33 de milioane de euro pentru primării. Ministrul Administraţiei Publice a pregătit un proiect de hotărâre prin care cere Executivului fonduri pentru facturile restante ale primăriilor pentru lucrări care au fost executate în anii anteriori.

Banii ar urma să fie alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, iar o decizie ar putea fi luată în şedinţa de Guvern de astăzi.


Dragnea spune că Ministerul Administratiei Publice a primit, în repetate rânduri, solicitări de la autorităţile locale pentru plata lucrărilor executate în cadrul Programului naţional de dezvoltare. Ministrul Dragnea a precizat că nu ştie deocamdată suma exactă, pentru că se află încă în negocieri cu Ministerul de Finanţe.
 
"Necesarul este de 280 de milioane de lei pentru a plăti arieratele generate de rectificarea negativă din această toamnă (...) S-au dat 300 de milioane de lei la acest minister (al Dezvoltării - n.r.) pentru a se continua lucrările pe acest program de dezvoltare locală", a spus Liviu Dragnea, ministrul Administraţiei Publice.

Ministrul a mai spus că există şi alte solicitări din partea autorităţilor locale, venite pe fondul măsurilor luate de guvernarea Boc, care le-a redus bugetul.
 
"Primii bani pe care trebuie să-i dăm trebuie să-i dăm pentru a stinge aceste datorii pe care ministerul le-a făcut, dar nu din vina ministerului, ci din cauza rectificării", susţine ministrul.
 
Până în prezent, primăriile care beneficiază de bani de la buget erau stabilite prin hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial. În acest caz, fondurile pot fi alocate doar prin ordin al vicepremierului.
 
Guvernul a alocat deja pentru edili, în ultimele două săptămâni, prin două hotărâri, 3,5 milioane lei, respectiv 20 milioane lei pentru cheltuieli pe timp de iarnă. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close