Antena 3 CNN Politică Dragnea despre reacția lui Iohannis după furtuni: Mi s-a părut că a încercat imediat să dea vina pe Guvern

Dragnea despre reacția lui Iohannis după furtuni: Mi s-a părut că a încercat imediat să dea vina pe Guvern

Dragnea despre reacția lui Iohannis după furtuni: Mi s-a părut că a încercat imediat să dea vina pe Guvern
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    18 Sep 2017   •   18:16

Preşedintele Klaus Iohannis a încercat să dea vina pe guvern, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a spus că guvernul nu a greşit în gestionarea situaţiei create în urma furtunilor de duminică.

„Nu m-a deranjat (n.r. comunicatul preşedintelui), dar totuşi mi s-a părut, poate greşesc, mi s-a părut că imediat a încercat să dea vina pe Guvern or chiar nu cred că e guvernul de vină aici. Puteam să-i găsim alte vinovăţii, dar nu e in regulă, plus că acţionat foarte corect şi eu zic că prima preocupare este să ne rugăm ca cei răniţi să-şi revină, a doua preocupare - să se facă evaluările rapid şi să se aloce despăgubirile şi în paralel să vedem care sunt, dacă există sisteme de avertizare meteorologică care să ne dea aceste informaţii cu mai mult timp în urmă. Sunt nişte fenomene care n-au mai fost în România şi care n-au putut fi prevăzut. Dar probabil că în lume există astfel de sisteme şi, indiferent cât costă, merită să le avem”, a declarat luni Dragnea la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să implementeze de urgenţă un sistem de avertizare rapidă a cetăţenilor în situaţii de criză, subliniind că furtunile care au lovit cu o violenţă extremă România în cursul zilei de duminică arată „vulnerabilităţile” şi „ineficienţa” sistemului de prevenire a populaţiei şi reducere a riscului de producere a dezastrelor.

Potrivit şefului statului, este „inadmisibil” ca într-o ţară precum România, recunoscută pentru numărul mare de specialişti IT şi pentru viteza de Internet, să nu existe până acum o iniţiativă guvernamentală prin care să fie realizat un sistem de avertizare pentru toţi cetăţenii.

Şeful statului cere Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate şi cine se face vinovat de neglijenţă sau incompetenţă.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close