Antena 3 CNN Politică Dragnea: nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare. Nu se impun demisii

Dragnea: nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare. Nu se impun demisii

Dragnea: nu sunt de acord cu ieşirea de la guvernare. Nu se impun demisii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Noi 2014   •   12:52

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu este de acord cu ieşirea de la guvernare, aşa cum a cerut Robert Negoiţă, vicepreşedinte al partidului.
"El poate să propună. Eu nu sunt de acord cu această acţiune dintr-un motiv foarte simplu: în această campanie, s-a tot spus că nu e bine ca Victor Ponta să fie preşedinte, pentru a nu da toată puterea într-o parte. Şi atunci respectăm voinţa populară - să nu dăm toată puterea într-o parte şi să menţinem un echilibru politic. Preşedinţia la ei, Guvernul la noi", a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că răspunsul lui vine după ce a discutat cu majoritatea colegilor din ţară, iar opinia generală în partid este ca PSD să nu iasă de la guvernare. Mai mult, a spus, el, marţi sau miercuri va avea loc un Comitetul executiv naţional al partidului, unde se va analiza situaţia.

"Facem Comitet executiv naţional zilele acestea. Am vorbit cu majoritatea colegilor din ţară şi opinia generală este să nu ieşim de la guvernare şi să ne întâlnim cât de curând să analizăm situaţia. Mâine sau poimâine facem Comitet executiv şi acolo facem planul", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat a cui este vina pentru rezultatul alegerilor, Dragnea a răspuns: "Vina lui Dumnezeu. Nu poţi să spui într-o organizaţie care a obţinut un scor foarte bun ca şi număr de voturi că printr-o prezenţă uriaşă neobişnuit de mare ceilalţi au obţinut un scor mai mare".

De asemenea, întrebat dacă are ce să-şi reproşeze, el a spus: "că nu sunt vrăjitor".


El a arătat că de câte ori au fost alegeri politice PSD a câştigat, dar că "se pare că nu se doreşte ca PSD să aibă preşedintele României".

Vicepremierul a mai spus că le-a cerut colegilor săi să stea calmi şi nu consideră nici că se impun demisii la nivelul partidului după pierderea alegerilor prezidenţiale.

"Nu se impun demisii, au fost decizii luate la cald. Când e multă adrenalină, oamenii fac gesturi pripite, dar se impune o analiză serioasă, raţională a fenomenului de la turul doi. (...) Se pare că nu se doreşte ca noi să avem preşedintele partidului", a adăugat Dragnea.

Robert Negoiţă cere retragerea PSD de la guvernare: Dăm ocazia domnului Iohannis să facă o altfel de politică

Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul II al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele-verbale.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close