Antena 3 CNN Politică Elevii unui liceu de arte din Bucureşti, convinşi să se înscrie în PDL pentru a vinde tablouri

Elevii unui liceu de arte din Bucureşti, convinşi să se înscrie în PDL pentru a vinde tablouri

Elevii unui liceu de arte din Bucureşti, convinşi să se înscrie în PDL pentru a vinde tablouri
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Mai 2011   •   13:28

Elevii din anii terminali de la liceul Tonitza au acceptat să fie membri PDL ca să îşi poată vinde lucrările. Şi-au făcut carnete de partid, susţin ei, chiar la cererea directoarei liceului. Iar gestul a avut rezultatul scontat: de când au carnet de partid, elevii au vândut câteva zeci de tablouri.

Chiar dacă nu sunt la curent cu politica, pentru a-şi vinde lucrările, tinerii artişti au acceptat să se înscrie în Partidul Democrat Liberal.

În două săptămâni liceenii au vândut cât în trei ani de şcoală. Legătura între partidul de guvernământ şi elevi ar fi făcut-o chiar directoarea Liceului Tonitza.

Conducerea şcolii neagă însă cu putere legătura între partid-şcoală şi expoziţia de tablouri a tinerilor artişti. Cert e că elevii au carnete de partid, iar expoziţia tinerilor artişti a fost organizată chiar într-un sediu al PD-L.

Ministrul Educaţiei şi reprezentantii PDL spun că politica nu are ce căuta în educaţie şi promit că vor lua măsuri.

Liceul Tonitza nu este singura instituţie de învăţământ suspectată de politizare. Inspectoratul şcolar spune că va face o anchetă pentru a vedea cine este responsabil de situaţie.

 

×
Subiecte în articol: pdl
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close