Antena 3 CNN Politică Exces de Putere: Băsescu, zbor ultrasecret la Riad

Exces de Putere: Băsescu, zbor ultrasecret la Riad

Exces de Putere: Băsescu, zbor ultrasecret la Riad
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2012   •   20:03

Administraţia prezidenţială a comandat în 2005, de la o companie privată, un zbor misterios către Arabia Saudită. Nu există confirmări oficiale că preşedintele Traian Băsescu ar fi folosit această cursă, dar în aceea perioadă se afla la Neptun, iar zborul respectiv a decolat de pe aeroportul Kogălniceanu.

De altfel, nicio instituţie din România nu a recunoscut să fi folosit serviciile companiei private, iar zborul a fost înregistrat ca fiind contractat de Preşedinţie. Potrivit unui raport al Naţiunilor Unite, compania ar fi fost implicată în traficul de armament.

Pe 3 august 2005, Administratia Prezidenţială a contractat un avion privat pentru un zbor în Arabia Saudită, la bordul căruia , sursele spun că s-ar fi aflat Traian Băsescu. Compania care deţine aeronava a confirmat zborul dar susţine că la bord s-ar fi aflat alţi demnitari şi nu preşedintele.



Nici Ministerul Apărării nu s-a folosit în perioada respectivă de vreun zbor contractat de la un operator privat.

În august 2005 a încetat din viaţă regele Arabiei Saudite. Potrivit Ministerului de Externe, timp de câteva zile, delegaţii din numeroase ţări au prezentat condoleanţe familiei regale saudite.

România a fost reprezentată la nivel de secretar de stat din MAE care a folosit un avion de linie pentru deplasare.

×
Subiecte în articol: zbor Exces de putere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close