Antena 3 CNN Politică Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, REŢINUT de DNA

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, REŢINUT de DNA

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, REŢINUT de DNA
de O.P.    |    S.T.    |    28 Oct 2014   •   13:47
UPDATE: Viorel Hrebenciuc a fost reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul deputat urmează să fie adus la instanţa supremă pentru judecarea propunerii de arestare preventivă.

În dosarul retrocedărilor ilegale, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, în 24 octombrie, pentru 30 de zile.

Camera Deputaţilor a luat act, luni, de demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament.

Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, şi-a depus în 21 octombrie demisia din Parlament.

UPDATE: Potrivit unor surse, dosarele în care apare numele fostului deputat Viorel Hrebenciuc au fost comasate, iar procurorii cer arestarea lui Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a declarat, marţi dimineaţă, la sediul DNA Braşov, unde urmează să fie audiat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, că este pregătit pentru ce e mai rău, precizând că nu îi este frică, pentru că ştie ce a făcut, iar peste două-trei luni o să se râdă de acest dosar.

Viorel Hrebenciuc a ajuns la sediul DNA Braşov, unde a fost citat, la scurt timp după ora 10.00.

Întrebat la intrarea în sediul DNA dacă este pregătit pentru ce e mai rău, el a răspuns afirmativ, menţionând însă că nu îi este frică pentru că ştie ce a făcut.

"Da, da sunt pregătit. Peste două-trei luni de zile o să râdeţi de el (dosar - n.r). Un singur lucru vreau să vă zic: de ani de zile frica domină în România. Toate acţiunile noastre sunt paralizate de frică, nimeni nu semnează o hârtie, nimeni nu are o iniţiativă, toată lumea are o spaimă celebră devenită de acum. Eu am demonstrat prin gestul meu că nu-mi este frică pentru că ştiu ce am făcut. Nu am niciun motiv să nu mă prezint cu inima deschisă în faţa procurorilor de la DNA", a spus Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a mai afirmat că "DNA nu este sperietoare pentru cei care nu au greşit prea mult".

Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, Hrebenciuc a răspuns: "Bineînţeles".

De asemenea, întrebat dacă se simte trădat de PSD, Hrebenciuc a răspuns: "Sunt coincidenţe care s-au întâmplat, dar în niciun caz nu m-a trădat partidul şi nici eu nu l-am trădat niciodată"".


R - Ce le veti spune anchetatorilor azi?
Hrebenciuc: Ce, asta-i intrebare? Le voi spune ca ma simt foarte bine.
R - Va e teama ca ajungeti in spatele gratiilor?
Hrebenciuc - Daca-mi era teama, nu-mi dadeam demisia.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close