Antena 3 CNN Politică Fuziunea PNL - PDL: Predoiu nu recunoaşte "mandatul" lui Iohannis

Fuziunea PNL - PDL: Predoiu nu recunoaşte "mandatul" lui Iohannis

Fuziunea PNL - PDL: Predoiu nu recunoaşte "mandatul" lui Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Iun 2014   •   16:31
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a  precizat, sâmbătă, pe Facebook, la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunţat că noua formaţiune rezultată din fuziune se va numi PNL, că nu ştie ce mandat are liderul PNL să facă acest anunţ, dar pe al lui nu îl are. 
"Domnul Johannis a anunţat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi ... PNL. Doresc să îl anunţ pe dl Johannis că nu ştiu ce mandat are, dar al meu nu", a scris Predoiu pe contul său de Facebook.
El a mai precizat că "acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit în Comisia bipartită de negociere PDL-PNL". 
"Această manieră de a purta discuţiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie. Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez această manieră care denotă lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, "nu vom oferi PDL pe tavă", a mai spus Predoiu, în postarea de pe contul de Facebook. 
Noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.
"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL. 
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close