Antena 3 CNN Politică Geoană, despre candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale: România nu e pregătită pentru orice femeie

Geoană, despre candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale: România nu e pregătită pentru orice femeie

Geoană, despre candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale: România nu e pregătită pentru orice femeie
de S.T.    |    19 Sep 2013   •   13:45

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, comentând ideea unei candidaturi a Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale de anul viitor, că România este pregătită pentru o femeie în funcţia supremă în stat, dar nu pentru "orice femeie".

Udrea, despre Preşedinţie: Orice politician de carieră se gândeşte să fie în situaţia de a candida
   
Solicitat să comenteze ideea candidaturii Elenei Udrea şi întrebat ce şanse îi dă democrat-liberalei, Geoană a răspuns: "Este dreptul fiecărui politician să aibă ambiţiile şi speranţele sale şi - de ce nu? - o femeie candidat", scrie Mediafax.

Băsescu pledează pentru Udrea: Un politician la modă şi serios. "S-a văzut foarte clar că este copilul de suflet". Vezi cine spune asta
   
Întrebat dacă România este pregătită pentru a avea o femeie preşedinte, Geoană a precizat:  "Pentru o femeie, da. Dar nu pentru orice femeie. Şi cred că aici este dificultatea pe care doamna Udrea o are".

UPDATE: Udrea îi spune lui Geoană că România nu a fost pregătită în 2009 "pentru orice bărbat" preşedinte

Băsescu: Se apropie vremea candidaturii unei femei la Preşedinţia României

   
"Sunt convins că, undeva dintr-o zonă mai puţin politizată şi mai puţin legată de actualul regim, ar putea să existe şanse, inclusiv pentru funcţia supremă în statul român. Dar pentru cei care au fost asociaţi atât de puternic de actualul regim, care este profund antipatic poporului român, mi-e foarte greu să văd cum cineva  - bărbat sau femeie - din tabăra respectivă ar putea să câştige voturi suficiente măcar să intre în turul doi, darămite să câştige Preşedinţia României", a mai spus Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea alegeri prezidentiale
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close