Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, în presa ungară: "Politicienii români ne consideră cetăţeni de mâna a doua”

Kelemen Hunor, în presa ungară: "Politicienii români ne consideră cetăţeni de mâna a doua”

Kelemen Hunor, în presa ungară: "Politicienii români ne consideră cetăţeni de mâna a doua”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Ian 2013   •   18:45

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în presa ungară, într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul Nepszabadsag, că oamenii politici de la noi din ţară îi consideră cetăţeni de mâna a doua”

„UDMR nu a mai ajuns la guvernare din cauza unor pretenţii formulate faţă de noi după alegeri, despre care nici nu se pomenise până atunci. Ni s-a transmis clar să nici nu încercăm să modificăm articolul din Constituţie care face referire la faptul că România este stat naţional. (...)

La suprafaţă au ajuns şi probleme mai adânci, care au dovedit din nou că o majoritate semnificativă a politicienilor români ne consideră în continuare cetăţeni de mâna a doua şi nu a renunţat la asimilarea naţională. Este evident că o majoritate semnificativă a politicienilor români nu respectă acordurile scrise dacă nu au nevoie de voturile noastre în Parlament. În astfel de momente sunt capabili de schimbări foarte rapide. Nimeni nu s-a aşteptat că vor strânge două-treimi din mandatele din Parlament, un număr suficient pentru a adopta orice hotărâre”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit jurnalul.ro.





×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close