Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis ar putea PIERDE şefia PNL

Klaus Iohannis ar putea PIERDE şefia PNL

Klaus Iohannis ar putea PIERDE şefia PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2014   •   18:07
Klaus Iohannis ar putea rămâne fără şefia Partidului Naţional Liberal, chiar înainte de alegerile prezidenţiale. 
 
Un primar PNL a contestat la Tribunalul Bucureşti alegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte al partidului, iar sesizarea acestuia se va judeca la începutul lunii septembrie. 
 
Primarul susţine că toate acţiunile care au dus la alegerea lui Iohannis au încălcat atât statutul PNL cât şi legea partidelor politice. 
 
În plus, edilul spune că nu a reuşit să găsească nici acum organizaţia în care Klaus Iohannis s-a înscris în rândul liberalilor şi nici procedura prin care s-a întâmplat acest lucru. 
 
Primarul Dănuţ Bădău din Pucioasa, ales din partea PNL, susţine în contestaţia depusă la Tribunalul Bucureşti că alegerea lui Kalus Iohannis s-a făcut ilegal. 
 
Potrivit acestuia, noul statut al partidului nu a fost aprobat de instanţă, deci nu puteau fi organizate alegeri conform noilor prevederi. 
 
În plus, Klaus Iohannis a primit derogare de vechime pentru a fi ales în fruntea partidului, deşi potrivit statutului nu se acordă derogări în acest caz. 
 
Mai mult, edilul spune că nu a reuşit să găsească nici acum organizaţia în care Klaus Iohannis s-a înscris în rândul liberalilor şi nici procedura prin care s-a întâmplat acest lucru. 

Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a explicat că un astfel de gest nu este foarte surprinzător, dat fiind actualul climat din partid. 
 
"Este dreptul unui membru să conteste această numire. În momentul în care, în plină campanie prezidenţială, preşedintele unui asemenea partid este contestat, nu poate fi în regulă. Pare că acest partid a fost cuprins de o infecţie generalizată şi din când în când cineva mai strigă "Hai să oprim boala!" Am mai spus că nu poate deveni numărul 2 în partid o persoană care nu a fost în partid nici măcar o zi. Domnul Iohannis a fost paraşutat în conducerea partidului de către domnul Antonescu. Iată, acum, un membru de partid contestă numirile. În afară de convulsiile interne, eu când îl văd pe domnul Iohannis alături de Roberta Anastase, nu ştiu cum să fac mai repede să schimb canalul", a explicat Radu Tudor. 

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close