Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, primele declarații după discuțiile din coaliția de guvernare

Liviu Dragnea, primele declarații după discuțiile din coaliția de guvernare

Liviu Dragnea, primele declarații după discuțiile din coaliția de guvernare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
02 Noi 2018   •   19:27

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit vineri pentru a discuta, în principal, despre rectificarea bugetară pe acest an, situaţia în cazul Fondului Suveran de Investiţii şi despre proiecţiile privind bugetul pe 2019.

Şedinţa s-a desfăşurat în biroul lui Liviu Dragnea de la Cameră, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a mers însoţit de mai mulţi lideri ALDE, printre care Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea.

Iată principalele declarații ale liderului PSD:

Despre Fondul Suveran de Investiții

- "Am vorbit în principal despre ordonanța care trebuie să reglamentele cadrul pentru înființarea fondurilor suverane de dezvoltare și investiții în România. Am convenit să avem această discuție.

Este o ordonanță de foarte mare importanță și trebuie analizată foarte bine. Au fost invitați și oficialii din Polonia, ca să vedem cum a fost constituit și fondul lor.

Ordonanța are acum o formă finală. Sunt câteva modificări de formă, câteva precizări.Și noi credem că elimină orice risc pentru societățile comerciale care vor intra în cadrul acestui fond.

Având forma finală, săptămâna viitoare, în prima ședință de Guvern, joi sau vineri, va fi adoptată această ordonanță."

Despre rectificarea bugetară și bugetul pe anul viitor

- "Am avut câteva discuții. Domnul ministru de finanțe ne-a informat că rectificarea bugetară va fi realizată în aa fel încât deficitul bugetar să nu depășească 3%. Ritmul de creștere a veniturilor este în grafic. Privind execuția la 10 luni, este o creștere cu 75% a investițiilor, comparativ cu primele 10 luni ale anului trecut."

Despre întâlnirea Viorica Dăncilă - Benjamin Netanyahu

"Îi mulțumesc public (lui Benjamin Netanyahu, n.r.) pentru vorbele și gândurile bune pe care mi le-a transmis prin intermediul doamnei prim-ministru. Când o să avem raportul de la MAE privind mutarea ambasadei Israelului o să vorbim despre el."

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Punctul de întâlnire
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close