Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Luați parul și dați în liderii PSD!

Ludovic Orban: Luați parul și dați în liderii PSD!

Ludovic Orban: Luați parul și dați în liderii PSD!
Sursa foto: foto: captura Antena 3
11 Mar 2018   •   20:45

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie le facă opoziţie social-democraţilor, "dând cu parul" în aleşii locali ai PSD iar cine nu are puterea să o facă trebuie să abandoneze şi să lase locul altcuiva.

"Sunt un om blând, iubesc oamenii, întotdeauna am preferat în acţiunea politică să conving, să-i determin pe oameni să facă ceea ce trebuie prin argument. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu sau să fim noi, conducerea, ascultaţi de frică, dar vă spun un lucru: eu sunt responsabil pentru performanţa PNL. Nu voi mai accepta ca 75%-80% din partid care munceşte să bată pasul pe loc pentru că există 25% din partid care nu munceşte, pentru că altfel înseamnă că toţi cei care muncesc muncesc degeaba. Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos. Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luaţi ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanţia că PNL va câştiga alegerile", a spus Orban duminică, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului.

El a arătat că PNL trebuie să pornească o ofensivă aşa cum nu a făcut niciodată.

"Trebuie să lăsăm de-o parte agendele personale. Cea mai bună modalitate ca obiectivul tău de carieră să fie realizat este să fii într-un partid puternic, care câştigă alegerile. Trebuie să pună toţi osul la treabă, nu numai unii să ducă greul bătăliei, în timp ce alţii stau binişor şi se uită, aşteptând eventual să-şi rupă gâtul cei care se bat pentru partid", a afirmat liderul PNL.

Orban a transmis în cadrul reuniunii că nu mai acceptă "blaturile" cu PSD.

"Sunt un nostalgic după vremea cavalerismului. Mi-aş fi dorit foarte mult ca bătălia între noi şi PSD să se câştige printr-un duel între mine şi Dragnea, numai că Dragnea fuge, normal. Niciodată nu o să accepte să intre într-o bătălie şi într-o dezbatere unu la unu cu mine, fiindcă el se simte bine acolo, în spatele gardurilor, în spatele cordoanelor de jandarmi, cu o mulţime de indivizi care îl adulează numai pentru ceea ce le oferă. Bătălia cu PSD nu se va câştiga aşa. Se va câştiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă. (...) Gata cu blaturile cu PSD! V-o spun din capul locului", a spus el.
 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close