Antena 3 CNN Politică Mark Gray, despre numirile procurorilor: Procedura pe care Comisia Europeană a recomandat-o nu a fost urmată

Mark Gray, despre numirile procurorilor: Procedura pe care Comisia Europeană a recomandat-o nu a fost urmată

Mark Gray, despre numirile procurorilor: Procedura pe care Comisia Europeană a recomandat-o nu a fost urmată
de S.T.    |    10 Apr 2013   •   20:10

"Procedura pe care Comisia Europeana a recomandat-o nu a fost urmată. Cred că asta trebuie spus clar", a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, referitor la procedura de numire a şefilor de la Parchetul General şi DNA.

"Trebuie să ne concentrăm pe paşii următori, există o expresie în engleză - nu trebuie să plângem după laptele vărsat. Cred ca asta e important şi nu are rost să ne mai uităm înapoi", a mai spus Gray.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acceptat cererea ministrului interimar al Justiţiei, Victor Ponta, în ce priveşte audierea mai rapidă a candidaţilor propuşi pentru şefia Parchetelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, este important să se continue procedura care dă ocazia CSM să analizeze candidaţii nominalizaţi.

Miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", Radu Tudor şi invitaţii săi, Dumitru Pelican, senator al Partidului Conservator, Răzvan Zamfir, redactor-şef la Ghimpele, parlamentarul liberal Ioan Ghişe şi Dan Constantin, redactorul-şef al Jurnalului Naţional, au comentat decizia Consiliului Superior al Magistraturii şi declaraţiile purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene.

Vezi AICI întregistrarea integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor"

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close