Antena 3 CNN Politică Năstase: Condamnarea, un verdict care încearcă să împace diverse interese. Dosarul e o bătălie între mine şi un întreg sistem

Năstase: Condamnarea, un verdict care încearcă să împace diverse interese. Dosarul e o bătălie între mine şi un întreg sistem

Năstase: Condamnarea, un verdict care încearcă să împace diverse interese. Dosarul e o bătălie între mine şi un întreg sistem
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Mar 2012   •   17:09

Fostul premier Adrian Năstase, care a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj în dosarul "Zambaccian", a declarat la Antena 3 că verdictul de astăzi încearcă să împace diverse categorii de interse. Năstase a  precizat că toate acuzaţiile de corupţie care l-au vizat, în toate cele 3 dosare, au fost eliminate. De asemenea, acesta consideră că va avea câştig de cauză la recurs.

"Este un verdict care încearcă să împace diverse categorii de interese. În acest dosar care a reunit vreo alte 10 dosare cu acuzaţii grave de corupţie, şi aici, ca şi în cel numit "Mătuşa Tamara", toată nebunia cu acuzaţiile de corupţie a fost eliminată" a declarat acesta.

Năstase precizează că în toate dosarele sale acuzaţiile de corpuţie s-au dovedit a fi nefondate şi eliminate.

"E o chestiune care va fi rezolvată uşor. Mi se pare important că în cele 3 dosare, din cele 40 - 50 de dosare făcute de Morar şi Traian Băsescu, acuzaţiile de corupţie au fost eliminate: În "Mătuşa Tamara" acuzaţiile de corupţie au fost eliminate, în dosarul cu afişele electorale faptul că a fost înlăturată expertiza respectivă arată acelaşi lucru,  iar aici (n.r. - dosarul Zambaccian) nu sunt elemente de corupţie" a declarat Năstase.

"După 7 ani de zile rămâne această poveste care nu cred că va rezista la recurs. În recurs sunt convins că aceste acuzaţii nu rezistă. Acest dosar reprezintă o bătălie între mine şi un întreg sistem care încearcă să descopună statul." a declarat optimist fostul premier Adrian Năstase.


Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, în dosarul "Zambaccian", fiind achitat pentru infracţiunea de luare de mită.
   
Şi soţia fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată în dosarul cunoscut sub numele de "Zambaccian". Instanţa supremă a dispus condamnarea ei la trei ani de închisoare, tot cu suspendarea executării pedepsei, pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase premier
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close