Antena 3 CNN Politică Paradoxul din ministerul de Interne. Unii angajaţi au salarii duble în comparaţie cu ministrul Ioan Rus

Paradoxul din ministerul de Interne. Unii angajaţi au salarii duble în comparaţie cu ministrul Ioan Rus

Paradoxul din ministerul de Interne. Unii angajaţi au salarii duble în comparaţie cu ministrul Ioan Rus
Sursa foto: Foto: mediafax
de O.P.    |    17 Mai 2012   •   05:47

 În unele ministere, e mai bine să fii simplu angajat decât ministru. Unii salariaţi câştigă de două-trei ori mai mult decârt cei care conduc aceste instituţii.

Exemplele nu sunt puţine iar cele mai multe situaţii de acest gen se găsesc în ministerul lui Ioan Rus. Andreea Dumitrache ne spune mai multe despre salariile angajaţilor statului.

Ministerul Administraţiei şi Internelor este campion la salarii mai mari ca al ministrului. Treizeci de bugetari au încasat mult mai mulţi bani ca acesta. În timp ce şeful ministerului de Interne a încasat în luna martie 4600 de lei, şeful Departamentului Schengen a primit aproape dublu, 9700 de lei.

La fel de bine a dus-o şi secretarul General adjunct din MAI care a încasat 9080 de lei. Şi un simplu secretar de stat a primit mai mulţi bani ca ministrul, adică 8400 de lei. Cele mai mari venituri din minister au fost, însă, încasate în luna martie de către un ofiţer M.A.I. Acesta a primit 10.060 de lei.

Angajaţii din ministerul Afacerilor Europene o duc şi ei bine. În timp ce ministrul a încasat în luna martie 4600 de lei, mulţi dintre subalterni l-au depăşit. Un subsecretar de stat a primit 7800 de lei, un director de la Direcţia Coordonare a încasat 7500 de lei, iar alţi directori au primit salarii de 6800 de lei.  




×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close