Antena 3 CNN Politică Partida Romilor şi PSD au încheiat un acord politic de susţinere în alegerile parlamentare

Partida Romilor şi PSD au încheiat un acord politic de susţinere în alegerile parlamentare

Partida Romilor şi PSD au încheiat un acord politic de susţinere în alegerile parlamentare
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Noi 2012   •   15:25

Partida Romilor Pro-Europa şi PSD au încheiat un acord politic de susţinere reciprocă în alegerile parlamentare din decembrie şi implementarea unor obiective care vizează comunitatea de romi.
   
Protocolul a fost semnat în 29 octombrie şi validat sâmbătă de Conferinţa Naţională a Partidei Romilor.
   
Acordul prevede că Partida Romilor va susţine politic PSD în colegiile uninominale pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi. La fel, PSD va susţine candidaţii Partidei Romilor.
   
Documentul mai prevede că PSD va implementa obiective privind comunitatea romilor în domenii precum sănătate, locuri de muncă, educaţie şi le va include în programul de guvernare pentru perioada 2012-2016.
   
Preşedintele Partidei Romilor, Nicolae Păun, a explicat că PSD a încheiat protocolul cu formaţiunea sa deoarece organizaţia este una serioasă şi s-a ocupat de lucruri serioase pentru comunitatea de romi.
   
El a spus că nu este prima dată când Partida Romilor intră într-o "combinaţie" politică, după protocolul semnat în 2000 cu PDSR, iar apoi cel cu PDL.
   
"Am reuşit să găsim această breşă, şi anume să avem o înţelegere scrisă cu PSD. Nu avem o înţelegere scrisă cu PNL, ci cu primul-ministru al României, spre binele comunităţii de romi", a spus Păun.
   
El a arătat că Victor Ponta trebuie să rămână în continuare prim-ministru, iar Guvernul să-şi asume problemele comunităţii de romi şi să ţină cont de obligaţiile pe care şi le-a luat, la fel ca şi Partida Romilor.
   
La Conferinţa Partidei Romilor au participat şi ministrul Internelor, Mircea Duşa, şi deputatul PSD Georgian Pop.
   
Deputatul PSD Mădălin Voicu a prezentat un mesaj din partea premierului Victor Ponta, care fusese invitat, dar care nu a participat la eveniment, din cauza agendei guvernamentale. De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj video.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close