Antena 3 CNN Politică Ponta: "Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii"

Ponta: "Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii"

Ponta: "Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii"
04 Dec 2012   •   17:06

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că, din informaţiile pe care le deţine, preşedintele Traian Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, ci chiar ofiţer la Contrainformaţii.

"Nu a fost colaborator, am înţeles că a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii, întâi la Marină şi după aceea a trecut la DIE", scrie Mediafax.

De asemenea, pe 20 noiembrie, liderul PSD a declarat că în ceea ce îl priveşte, nu a avut de-a face cu Securitatea deoarece era prea tânăr, dar că 'în fruntea ţării' este 'un om care a avut de-a face' cu structurile fostei poliţii politice.

'Având în fruntea ţării un om care a avut de-a face cu fostele structuri ale Securităţii, deci vă daţi seama că a fost mai dificil să fie combătuţi (fostele cadre ale Securităţii n.r). În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce îl priveşte şi pe domnul Antonescu şi pe cei care sunt în Guvern nu vă faceţi nicio grijă - nu am apucat să avem de-a face cu Securitatea, nu am dat note, nu am fost la Anvers, dar nu am niciun merit în asta, pur şi simplu eram prea tânăr. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă eram comandant de navă', a precizat premierul Ponta.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close