Antena 3 CNN Politică Ponta: Blaga, din nou preşedinte al Senatului înainte de alegeri ar fi „ceva de râs“

Ponta: Blaga, din nou preşedinte al Senatului înainte de alegeri ar fi „ceva de râs“

Ponta: Blaga, din nou preşedinte al Senatului înainte de alegeri ar fi „ceva de râs“
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Sep 2012   •   22:12

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu vede rostul contestării hotărârii de revocare a liderului democrat-liberal Vasile Blaga de la şefia Senatului, iar posibilitatea ca acesta să îşi reia funcţia i se pare „ceva de râs“, având în vedere că după alegerile din 9 decembrie legislativul va avea o altă componenţă şi conducere.
   
„Tot CCR, aceeaşi CCR, aceiaşi nouă judecători au spus foarte clar un lucru cu care eu sunt de acord, că acele hotărâri ale Parlamentului care afectează drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul de vot sau retragerea cetăţeniei cuiva, acestea sunt supuse controlului de constituţionalitate şi asta e corect. Tot CCR a spus acum două luni că hotărârile cu caracter intern, de numiri de persoane, nu se atacă la Curte“, a spus Victor Ponta la un post de televiziune de ştiri.
   
În plus, a adăugat el, posibilitatea ca foştii preşedinţi democrat-liberali ai Camerei Deputaţilor şi Senatului - Roberta Anastase şi Vasile Blaga - să-şi reia funcţiile este „de râs“.
   
„Dincolo de această regulă din punct de vedere politic, că îşi reiau Blaga sau Anastase o lună funcţia cred că nu poate fi decât ceva de râs pentru cei de la PDL. Avem alegeri pe 9 decembrie. Noul parlament îşi va alege noii preşedinţi aparţinând majorităţii“, a punctat premierul.
   
El nu a exclus posibilitatea ca liderul liberal Crin Antonescu să îşi menţină funcţia de preşedinte al Senatului după scrutinul legislativ.

„Este foarte posibil, dar nu ştiu dacă îşi doreşte acest lucru“, a adăugat Ponta, precizând că Antonescu nu vrut în mod special această funcţie.
   
În context, el şi-a exprimat speranţa ca în 2013 Constituţia să fie modificată, astfel încât să se evite situaţia în care CCR ia decizii contradictorii de la o zi la alta.
   
Grupul senatorilor PDL a depus vinerea trecută, la Curtea Constituţională, o nouă sesizare cu privire la Hotărârea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului. PDL a mai depus o sesizare pe tema revocării lui Blaga de la şefia Senatului, dar aceasta a fost respinsă de CCR.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta vasile blaga
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close