Antena 3 CNN Politică Ponta: Iau în calcul ca pe listele USL să fie şi reprezentanţi ai verzilor

Ponta: Iau în calcul ca pe listele USL să fie şi reprezentanţi ai verzilor

Ponta: Iau în calcul ca pe listele USL să fie şi reprezentanţi ai verzilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Sep 2012   •   18:24

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că nu este exclus ca pe listele USL de la alegerile parlamentare să se regăsească şi reprezentanţi ai noii mişcări ecologiste.

"O să găsim împreună formula juridică necesară. Sunt tot felul de proceduri. Am discutat acest lucru. Este extrem de important să existe reprezentanţi în Parlament care aparţin acestei familii politice europene (familia verzilor - n.r.), pentru că din legislatura 1996-2000 ecologiştii n-au mai fost în Parlament. (...). În ceea ce mă priveşte am această intenţie. Sigur, o s-o prezint în cadrul PSD şi al USL. O parte dintre cei prezenţi aici au fost invitaţi săptămâna trecută la o primă întâlnire cu USL şi cred că lucrurile vor evolua în direcţia dorită", a spus Ponta, la semnarea protocolului de comasare prin fuziune a partidelor ecologiste, informează Agerpres.

PER, PV şi MVDA anunţă că vor forma un nou partid ecologist


Preşedinţii Partidului Ecologist din România (PER), Partidului Verde (PV) şi Mişcării Verzilor - Democraţi Agrarieni (MV-DA) au semnat joi, în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, un protocol de comasare prin fuziune.

Cele trei formaţiuni se vor comasa prin fuziune în decembrie 2012, formând un nou partid ecologist.

Ionuţ Georgescu, preşedinte delegat al PER, semnatar al protocolului, a precizat că membrii celor trei formaţiuni vor candida pe lista Partidului Ecologist din România, întrucât legea electorală nu le permite să candideze pe lista noului partid întrucât el nu este încă legal constituit şi înregistrat la Tribunal.



×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close