Antena 3 CNN Politică Ponta, la trei ani de la referendumul de demitere a lui Băsescu: Plătim pentru "îndrăzneala" de atunci

Ponta, la trei ani de la referendumul de demitere a lui Băsescu: Plătim pentru "îndrăzneala" de atunci

Ponta, la trei ani de la referendumul de demitere a lui Băsescu: Plătim pentru "îndrăzneala" de atunci
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iul 2015   •   14:53

Premierul Victor Ponta spune, la trei ani de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, că data de 29 iulie e comparabilă doar cu ziua Revoluţiei şi consideră că plăteşte pentru "îndrăzneala" de atunci.

"Pentru mine ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetățeni au votat la Referendum ca să își ia țara înapoi de la un personaj politic sinistru - Băsescu, un Regim brutal și detestat la fel ca cel comunist și un Sistem de Propagandă la fel de feroce și puternic atunci ca și acum!", a scris şeful Guvernului, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ponta vorbeşte de acel "fenomen excepţional", făcând trimitere şi la Crin Antonescu, partenerul său politic de la acea vreme, şi spune că împreună au plătit pentru "îndrăzneala" de atunci.

Pe 29 iulie 2012, a avut loc referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, acesta nefiind validat în condiţiile în care nu au fost îndeplinite condiţiile privind prezenţa la urne a jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale. 
 
Din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot care se ridică la 18.292.464, la vot s-au prezentat 46,24% din români. 87,52%, 7.403.836 au votat DA, fiind în favoarea demiterii preşedintelui Traian Băsescu. 11,15%, 943.375 persoane au votat NU. 
 
Referendumul a fost punctul culminant al unei crize politice, generate de suspendarea lui Traian Băsescu de majoritatea parlamentară USL, formată atunci din PNL şi PSD şi condusă de Victor Ponta şi Crin Antonescu. 
 
Pentru mine ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989....

Posted by Victor Ponta on 29 Iulie 2015

×
Subiecte în articol: Victor Ponta referendum
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close