Antena 3 CNN Politică Ponta: Propun separarea clară a atribuţiilor preşedintelui de cele ale premierului

Ponta: Propun separarea clară a atribuţiilor preşedintelui de cele ale premierului

Ponta: Propun separarea clară a atribuţiilor preşedintelui de cele ale premierului
12 Iun 2012   •   15:55

Victor Ponta a declarat că propune, în declaraţia sa din plenul Parlamentului, o separare clară a atribuţiilor preşedintelui de cele ale premierului. Premierul a menţionat că nu a discutat cu şeful statului, dar va discuta, dacă Traian Băsescu va fi de acord.
   
"Aşa este constituţional, aşa este funcţional, nu să excludem, ci să împărţim atribuţiile. Nu am discutat cu Traian Băsescu pe acest subiect, o să discut dacă şi el va fi de acord", a spus Ponta.
   
Premierul a afirmat că a discutat cu grupurile parlamentare UNPR, UDMR şi al minorităţilor naţionale pe tema declaraţiei pe care o va susţine în Parlament privind reprezentarea României la organismele europene.
   
Ponta a spus că nu a cerut garanţii că va fi sprijinit de grupurile parlamentare, ci i-a informat pe reprezentanţii acestora că va prezenta în plen punctele de vedere ale Guvernului pe cele cinci teme principale aflate pe agenda europeană care privesc România: aderarea la spaţiul Schengen, MCV, gradul şi capacitatea de absorbţie a fondurilor europene, punctul de vedere al României pe bugetul 2014-2020, dezbaterea europenă privind adăugarea la Tratatul de guvernaţă a pactului creştere economică.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta premier presedinte
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close