Antena 3 CNN Politică DNA: Nicuşor Constantinescu, fapte de abuz în serviciu şi conflict de interese

DNA: Nicuşor Constantinescu, fapte de abuz în serviciu şi conflict de interese

DNA: Nicuşor Constantinescu, fapte de abuz în serviciu şi conflict de interese
19 Feb 2015   •   11:31

La doar câteva săptămâni după ce s-a întors în biroul său de la Consiliul Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu apare acum în dosarul în care procurorii fac astăzi percheziţii. Preşedintele CJ Constanţa este suspectat de abuz în serviciu prin faptul că ar fi făcut plăţi nelegale către mai multe firme. Totodată, Nicuşor

Constantinescu este suspectat şi de conflict de interese pentru că ar fi încheiat contracte cu firma lui Sorin Strutinsky, arestat în urmă cu o săptămână pentru trafic de influenţă. Omul de afaceri este acuzat că a primit 2 milioane de euro ca să intervină la anumite instituţii publice pentru plata unor lucrări.

Anchetatorii spun că în 2012 Nicuşor Constantinescu a acceptat şi decontat o cotă de 23% din lucrările de împădurire în loc de 18% cât ar fi fost legal. Astfel preşedintele CJ Constanţa ar fi acordat ilegal peste un milion de lei. Tot în 2012 şi tot ilegal ar fi făcut şi nişte plăţi în valoare de câteva milioane delei către mai multe firme de publicitate fără ca aceste servicii să aibă legătură cu interesul public.

Nicuşor Contantinescu mai este suspectat şi de conflict de interese. În 20 noiembrie 2009 a încheiat un contract de prestări servicii cu firma lui Sorin Gabriel Strutinsky cu care este şi în relaţii comerciale. Valoarea totală a sumelor plătite firmei lui Strutinsky depăşeşte 9,6 milioane de lei. Pe lângă acestea, anchetatorii DNA îl suspectează pe Nicuşor Constantinescu de alte fapte de corupţie.

DNA face mai multe percheziţii, joi dimineaţă, în Constanţa dar şi în alte judeţe. Conform unui comunicat al DNA, anchetatorii fac 19 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Prahova şi Sibiu, din care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi fundaţii.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close