Antena 3 CNN Politică Peste 5.000 de oameni protestează la Parlament. Orban: Dacă îl vor urma pe Dragnea, Dragnea îi va duce nicăieri - VIDEO

Peste 5.000 de oameni protestează la Parlament. Orban: Dacă îl vor urma pe Dragnea, Dragnea îi va duce nicăieri - VIDEO

Peste 5.000 de oameni protestează la Parlament. Orban: Dacă îl vor urma pe Dragnea, Dragnea îi va duce nicăieri - VIDEO
de M.Z.    |    23 Noi 2017   •   13:45

UPDATE 13.45 - Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că scopul protestului de la Palatul Parlamentului este şi acela de a trage un semnal de alarmă către toţi parlamentarii, "care mai ascultă de ordinele lui Dragnea", că, ''dacă vor mai continua pe drumul acesta'', nu vor mai intra în Legislativ. 

"Dacă îl vor urma pe Dragnea, Dragnea îi va duce nicăieri. Dar să ducă spre nicăieri PSD-ul, nu România", a afirmat Orban, în faţa a câteva mii de susţinători şi membri ai PNL veniţi din toată ţara, pentru a face un lanţ uman în jurul Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, potrivit agerpres.ro.

El le-a transmis că în Parlament nu există o majoritate de parlamentari care să-i reprezinte pe cetăţeni. "Astăzi este o majoritate de slugi ale lui Dragnea şi ale lui Tăriceanu, care nu ţin cont de voinţa oamenilor şi ascultă ordinele ticăloase ale lui Dragnea şi ale lui Tăriceanu. Închei prin a vă cere, pentru toate fărădelegile pe care le-au comis, pentru toate minciunile pe care le-au rostit cu cinism, pentru bătaia de joc pe care o au faţă de oameni, indiferent ce se va întâmpla, să susţinem moţiunea de cenzură", a afirmat Orban. 

La rândul său, preşedintele organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, le-a mulţumit celor care au răspuns apelului de a se alătura acestui protest. 

"Pentru că astăzi poate fi momentul în care guvernarea aceasta, care face mult rău României, poate să aibă un sfârşit. Astăzi, prin moţiune de cenzură, guvernarea roşie poate să se încheie şi facem un apel către toţi parlamentarii care înţeleg că actuala guvernare face rău economiei României, imaginii României, poziţiei României în UE, prin toate iniţiativele nefaste în domeniul economiei, al justiţiei, toţi acei parlamentari care simt că poate fi un moment zero în care România poate reveni la drumul său, acei parlamentari au şansa să oprească acest Guvern şi să voteze moţiunea de cenzură", a arătat Buşoi. 

UPDATE 12.17 - În timp ce în Parlament se discută moţiunea de cenzură, aproape 5.000 de oameni, potrivit estimărilor, protestează în faţa Casei Poporului, la cererea PNL.

Liderii liberali au venit şi ei în faţa oamenilor și fac un lanț uman, joi, în jurul Palatului Parlamentului.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a venit însoțit de Cristain Bușoi  la cei adunați la Piața Izvor și a arătat cartonașe roșii guvernului Tudose.

Preşedintele liberalilor a afirmat că protestatarii vor face un ''scut viu'', care să apere cetăţeanul de "majoritatea nocivă a slugilor lui Dragnea". 

"Vom înconjura Parlamentul, vom face un scut viu care să apere cetăţeanul român de majoritatea nocivă a slugilor lui Dragnea", a spus Orban. 

----------------------------

Știrea inițială 11.24

Câteva sute de persoane, membri liberali, s-au strâns, joi, la un protest la Palatul Parlamentului, la apelul președintelui PNL, Ludovic Orban. 

Liberalii i-au chemat pe bucureşteni la protest la ora 11, în momentul când se citește moţiunea. 

Ei vor să formeze un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului, pentru a-i face astfel pe guvernanți să înțeleagă că nu sunt de acord cu măsurile luate de ei.

Parlamentul votează joi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose, dar sunt şanse minime ca guvernul să fie dat jos.

Aritmetica nu-i ajută pe cei din PNL şi USR care au şanse foarte mici ca moţiunea să fie votată. PSD, ALDE şi UDMR au anunţat că vor sta în sală, dar nu vor vota. 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close