Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire: Cum trebuie să fie noul preşedinte

Punctul de Întâlnire: Cum trebuie să fie noul preşedinte

Punctul de Întâlnire: Cum trebuie să fie noul preşedinte
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Aug 2014   •   20:01
Apropierea alegerilor prezidenţiale a fost subiectul principal al emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3. Invitatul lui Radu Tudor a fost maestrul Mircea Diaconu
 
Întrebat cum ar trebui să fie omul care ocupă scaunul de la Cotroceni, Mircea Diaconu a recunoscut că nu este mulţumit de ce există "pe masă" şi a explicat că există o foarte mare problemă în faptul că românii nu sunt interesaţi de acest vot. 
 
"S-a ajuns la un blocaj dureros. Partidele, grupările, grupurile controlează o plajă de procente. E o zonă prizonieră politic. Procentele alea se ştiu. Ei bine, sunt 70% care sunt în afara acestui calcul. Sunt oameni care nu mai votează, care nu sunt interesaţi, care nici nu se uită la ce se întâmplă. Singurul rezervor care poate rezolva problema este format din acest 70%."
 
Diaconu a arătat şi că mai există o problemă şi în strategiile politice. 
 
"A ajuns un soi de performanţă măsura în care poţi să îl învingi pe celălalt. "Ah, ce animal politic e X!" Mă enervează cumplit chestia asta. Hai să ne întoarcem puţin la regretatul Emil Hossu. "Cum poate cineva să fie iubit, dacă nu iubeşte pe nimeni?" E vorba de credinţă în Dumnezeu, e vorba de bun simţ, acel om trebuie să aparţină acestei spiritualităţi şi să iubească ce suntem şi ce facem, să iubeşti aceste valori. Despre iubire este vorba", a explicat Diaconu.
 
"Trebuie să fii convingător. Nu poţi să fii convingător dacă tu nu crezi în ceea ce spui. Dacă nu sunt credinţele tale, nu convingi. Este o ecuaţie umană, nu e mecanică, nu e fizică, pur şi simplu trece sau nu trece", a conchis europarlamentarul. 
 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close