Antena 3 CNN Politică Roberta Anastase nu va fi cercetată pentru posibila fraudare a votului la Legea Pensiilor

Roberta Anastase nu va fi cercetată pentru posibila fraudare a votului la Legea Pensiilor

Roberta Anastase nu va fi cercetată pentru posibila fraudare a votului la Legea Pensiilor
18 Iul 2011   •   17:50

Parchetul general a decis neînceperea urmăririi penale pentru preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anasatase şi secretarul institutiei Sever Voinescu.

Este vorba de dosarul in care cei doi au fost cercetaţi pentru o posibilă fraudare a votului la Legea Pensiilor. Plângerea a fost depusă de reprezentanţii PSD şi PC din Cameră.

"La data de 28 septembrie 2010 s-a înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului ICCJ plângerea formulată de Grupul Parlamentar al Alianţei Politice PSD+PC din Camera Deputaţilor în legătură cu desfăşurarea, la data de 15 septembrie 2010, în Camera Deputaţilor, a votului la Legea sistemului unitar de pensii" explică Parchetul ICCJ, într-un comunicat citat de Mediafax.

"De asemenea, au fost formulate plângeri, cu acelaşi conţinut de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor pentru abuzurile statului şi de către patru persoane fizice (conexate conform dispoziţiilor art.33-34 din Codul de procedură penală.)"

Plângerile penale arată că, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, sub pretextul defectării sistemului de vot electronic, Anastase a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea mîinii.

Astfel, aceasta ar fi mărit intenţionat numărul votanţilor cu scopul realizării cvorumului legal, necesar adoptării legii, deşi nu era întrunită majoritatea prevăzută de dispoziţiile art.67 din Constituţie pentru votul acestui act normativ.


×
Subiecte în articol: Roberta Anastase Anastase legea pensiilor
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close