Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, acuzat de tăinuirea unor fapte de corupţie. DNA a confirmat

Traian Băsescu, acuzat de tăinuirea unor fapte de corupţie. DNA a confirmat

Traian Băsescu, acuzat de tăinuirea unor fapte de corupţie. DNA a confirmat
de O.P.    |    27 Aug 2014   •   05:53

Traian Băsescu poate fi acuzat de tăinuirea unor fapte de corupţie, susţine purtătorul de cuvânt al Guvernului. DNA a confirmat că nici preşedintele, nici Administraţia Prezidenţială nu au depus vreo sesizare cu privire la neregulile despre care Traian Băsescu spunea zilele trecute că are informaţii. Este vorba despre posibile acte de corupţie la atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic Braşov.

Premierul a susţinut că are informaţii potrivit cărora preşedintele a sesizat DNA în legătură cu contractul încă nesemnat pentru autostrada Comarnic-Braşov.

"Deci el a zis: 'Va spun eu ca astia-s niste corupti !?'. DNA, daca primeste sesizare, sigur, s-a dus si a intrebat: 'Ati semnat vreun contract?'. 'Nu, nu am semnat inca. O sa-l semnam!'. 'Aaa... ca ne-a zis domnul Basescu ca atunci cand o sa-l semnati o sa fie ceva...'

În replică, Administraţia prezidenţială susţine că Traian Băsescu nu a făcut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic-Braşov, aşa cum, în mod mincinos, a afirmat premierul Victor-Viorel Ponta. În discursul susţinut la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus (...) domnul preşedinte Traian Băsescu a atenţionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări.

Totuşi, preşedintele a vorbit în luna iunie despre acte de corupţie care s-au petrecut în cadrul negocierilor pentru contract.

Traian Băsescu, preşedintele României: "Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie".

Ţinând cont de această declaraţie, dar şi de afirmaţiile făcute de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, înseamnă că preşedintele poate fi suspectat că încalcă legea pentru că ascunde informaţii despre faptele de corupţie.

Memorandumul pentru autostrada Comarnic-Braşov a fost semnat în luna ianuarie. Contractul pentru construirea tronsonului nu a fost încă parafat.



×
Subiecte în articol: coruptie DNA
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close