Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu se disculpă: „Nu am cunoscut-o pe Elena Ceauşescu”

Traian Băsescu se disculpă: „Nu am cunoscut-o pe Elena Ceauşescu”

Traian Băsescu se disculpă: „Nu am cunoscut-o pe Elena Ceauşescu”
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Mai 2017   •   22:36

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat marţi că ginerele lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean, minte atunci când face la adresa sa afirmaţii despre "lucruri care nu se puteau petrece" şi că are această atitudine pentru că "nu i-a plăcut condamnarea comunismului", scrie Agerpres.

"Acest individ se pare că are înrădăcinată minciuna comunismului în sânge, pentru că a afirmat o serie de lucruri care nu se puteau petrece. Primul şi care este cel mai murdar este legat de faptul că aş fi fost unul dintre protejaţii Elenei Ceauşescu. Trebuie să vă spun că nu am luat-o în niciun voiaj cu mine. Eu m-am debarcat în 1987 în decembrie, am intrat în concediu, după care am plecat la post la Anvers. (...) N-am avut când să o cunosc pe doamna mamă soacră a acestui delator care se numeşte Mircea Oprean. Nu m-am întâlnit cu ea niciodată, n-am văzut-o niciodată de aproape, doar la televizor", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă la Parlament. 

Fostul şef al statului a negat, totodată, şi informaţiile spuse de Oprean potrivit cărora o anumită tranzacţie comercială nu s-a putut realiza din cauza lui Băsescu. 

"Domnul Marius Oprean spune altă trăsnaie, cum am primit eu bani din ţară la Anvers, fiind să angajez un vapor care trebuia să care piei de vacă venite din America şi eu trebuia să descarc pieile de vacă şi să le încarc pe un vapor pentru care primisem bani de acasă să-l angajez. Acest domn Oprean este de pe altă planetă. Eu am servit o companie care ea punea la dispoziţie vapoare şi nu închiria vapoare", a detaliat Băsescu. 

Liderul PMP a adăugat că atitudinea lui Oprean îi arată o dată în plus că a procedat bine când a condamnat comunismul. 

"Ştiu că nu i-a plăcut condamnarea comunismului. Ştiu că nu i-a plăcut că am declarat comunismul regim ilegitim şi criminal, dar trebuie să suporte şi rubedeniile lui Ceauşescu consecinţele", a mai spus Băsescu. 

Ginerele lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean, a afirmat la Antena 3 că Traian Băsescu era un apropiat al Elenei Ceauşescu şi că o tranzacţie comercială ar fi fost împiedicată de cauza actualului senator PMP în perioada în care era reprezentant al companiei Navrom la Anvers. 

×
Subiecte în articol: elena ceausescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close