Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, semnal de alarmă: DNA trebuie salvată acum de Codruţa Kovesi!

Traian Băsescu, semnal de alarmă: DNA trebuie salvată acum de Codruţa Kovesi!

Traian Băsescu, semnal de alarmă: DNA trebuie salvată acum de Codruţa Kovesi!
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iul 2017   •   23:25

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat duminică seară, într-o emisiune televizată, că informaţiile apărute în ultima perioadă în spaţiul public privind DNA dezvăluie un management defectuos, dar şi "criza" din interiorul acestei instituţii. 

Fostul şef al statului a declarat că, în urmă cu aproape cinci ani, o serie de "procurori de elită" s-au împotrivit numirii Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA pe considerentul că "nu ştie carte" şi nu e pregătită să conducă respectiva instituţiei.

El a mai spus că "breşa" din interiorul acestei instituţii s-a creat la DNA Ploieşti, iar apoi şi alţi procurori şi poliţişti judiciari din Bucureşti au avut curajul să vorbească despre "lucruri în neregulă din interior". 

Traian Băsescu a opinat că "DNA trebuie salvată acum de Codruţa Kovesi" şi că fiecare zi a acesteia la conducerea DNA "stirbeşte autoritatea şi credibilitatea" instituţiei. 

Potrivit acestuia, DNA a făcut "abuzuri uriaşe", iar România va "plăti enorm" în momentul în care persoanele care "nu au avut parte de un proces corect" se vor adresa CEDO. 

Totodată, Traian Băsescu a mai spus că, în calitate de politician, va lupta ca ''instituţiile de forţă" ale statului român "să lucreze după lege şi nu după bunul plac", adăugând că "greşeala" pe care a făcut-o el, de a "pune oameni cu zero experienţă în aceste funcţii, nu mai trebuie repetată".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi DNA Ploieşti DNA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close