Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu şi legăturile sale cu milionari penali

Traian Băsescu şi legăturile sale cu milionari penali

Traian Băsescu şi legăturile sale cu milionari penali
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2014   •   10:34
Anturajul preşedintelui Traian Băsescu este plin de nume răsunătoare implicate în afaceri penale. Afaceriştii au fost propulsaţi în zona milionarilor de top 300 de  legăturile cu şeful statului sau cu fratele acestuia. 
 
Un personaj influent, cu numerose dosare penale, care se regăseşte în anturajul preşedintelui este Cătălin Dragomir Marinescu, numit şi Shogunul. Acesta este unul dintre puţinii condamnaţi în dosarul "Flota", dar scos apoi basma curată de către procurorul Daniel Morar. 
 
"Shogunul" a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în perioada în care Traian Băsescu era ministru, iar numele său este legat dosarele "Flota" şi "Flota Minerva", dar şi de dosarul de contrabandă cu produse petroliere, în perioada embargoului impus Irakului. 
 
Un alt personaj important, care se regăseşte în preajma lui Traian Băsescu este Gheorghe Bosânceanu, cel mai mare armator român şi proprietar al Şantierului Naval Constanţa. Prieten din tinereţe cu Traian Băsescu, dar şi cu Cătălin Dragomir Marinescu, Bosânceanu a fost inculpat alături de aceştia, dar şi condamnat în dosarul "Flota".
 
În sfera de influenţă a lui Traian Băsescu se găseşte şi un personaj extrem de influent în zona afacerilor cu produse petroliere. Cunoscut pentru contractele de sute de milioane de dolari cu Gazprom, dar şi pentru faptul că deţine 7 platforme petroliere maritime în Marea Neagră, Bosânceanu are o avere estimată la 600 de milioane de euro.
 
Între personajele care gravitează în zona afacerilor ce ţin de familia Băsescu îşi găseşte locul şi asociatul fratelui preşedintelui, Cristian Geamănu. Partener în firma de armament a lui Mircea Băsescu, Cristian Geamănu apare pe interceptările procurorilor în cazul Bercea Mondial. Numele lui Geamănu este des pomenit în stenogramele interceptărilor de convorbiri între Bercea Mondial şi rudele sale.
 
Aproape toţi aceşti oameni, cu milioane de euro în conturi au fost inculpaţi în dosare penale şi cu toţii au avut legătură cu Traian Băsescu sau cu fratele acestuia. 

 

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close